Kada niste u traktoru, vozite

Ja sam prosle godine kupio Renoa, covek na tehnickom mi je rekao da noviji Renoi nemaju broj motora, jer ga oni tretiraju kao rezervni deo.
 
Siniša a šta bi sa Alfom otkud sad Reno :osmeh:, mislio sam da će u tvoju avliju ovako nešto

21km6g3.jpg

ae1u0x.jpg
 
Jtd motor ima da sahrani svakog benzinca ako se dobro odrzava ,pre ce da ode svaki noviji benzinac od jtd motora citaj malo iskustva i izjave mehanicara i vlasnika .A sto se tice potrosnje nisam mislio samo na benzin vec konkretno na tng koliko je los imas ti sad i kod benzinaca stavke za odrzavanje pored svecica i kablova ,to su lambda sonde,katalizatori ,kojekakvi step motori protokomeri i cudesa nije to stari benzinac a to kad uporedis sa novijim dci ili jtd svodi se na priblizno odrzavanje .Dok dodje na red turbina i to sto vi pricate plivajuci zamajac dizne pumpa itd i to kad se zameni miran si necrkava to svaki dan set kvacila ide od 150-200 000 ,dizne i ako odu odradis ih teraj jos 200 000 egr ventil cistis redovno,turbina reparacija neradis svaki dan i nju kad uradis opet teraj 150-200 000 mislim da su u blagoj prednosti dizelasi nisu to vw i opleovi motori kad jednom vrisne da posle generalne nemoze 100 000 da izdrzi .Pricamo o novoj generaciji motora jtd je najbolji dizel motor ikada napravljen a dci jeste malo losiji ali guraju i oni.

- - - - - - - - - -

Netreba ti benzin sipas aditiv ,pa ja nisam imao problema sa smrzavanjem ni na traktorima na poslu ,ni sa mojim golfom .Na poslu smo sipali pomalo benzina ali hoce da ga nakupi u casici gde su staklene casice hoce da eksplodira casica na traktorima bolje sipati aditive. Na golfu sam krstio lozak i evro pola pola i sipam aditiv uvek malo jacu dozu ,posto ima raznih pakovanja i proizvodjaca i nisam imao nekih vecih problema samo kad je zaprljan filter vec pred menjanje hoce da odvoji u njemu vodu (koliko nam je dobro gorivo) i zamenis filter i teraj .Po zimi svako jutro ocistim mog cadju i bram bram i kresne masina malo ga zagrejem u mestu i teraj .Stvarno sam zadovoljan ,a pre sam imao i korsu 1.5 dizela nikakvih vecih problema dok je motor valjo nisam imao isti sistem i teraj.
 
Na golfu sam krstio lozak i evro pola pola i sipam aditiv uvek malo jacu dozu ,posto ima raznih pakovanja i proizvodjaca i nisam imao nekih vecih problema samo kad je zaprljan filter vec pred menjanje hoce da odvoji u njemu vodu (koliko nam je dobro gorivo) i zamenis filter i teraj
dok kupis loz ulje i naftu i aditive izadje te skuplje nego eurodizel
najisplativije ti je bilo kupovati naftu nocu u firmi:ppozdrav:
 
Ne taman posla ,cekaj jer treba da te tuzim za klevetu >> Jel se secas ti da je lozak bio na pocetku oko 70 din i bilo je isplativo sad naravno nije a ako si ti lopov neznaci da smo svi !!!
 
Sta lupam nijedan od ovih motora kad se uradi generalna sa delovima koji se mogu naci na nasem trzistu nece vise izdrzati ,vise se isplati kupiti stranac motor izdrzace vise od uradjenog sa delovima koje ces kupiti u Srbiji .
 
nekad pre 20 god. bio vozac u firmi a dobijao bonove pa sipao u svoj auto
sad imam svoje vozace a oni imaju kartice i tesko ih moze kontrolisati
 
Heheh a sta ces nek ljudi zive od necega ,salim se ako im ti das korektnu platu veruj mi neces imati problema madsa uvek se nadje neka budala kojoj je sve malo .Cime se bavis imas svoje kamione ?
 
Siniša a šta bi sa Alfom otkud sad Reno :osmeh:
Ma mani eno i alfisti srbije me se odrekli... Malo me vadi moja Alfasud raritet u Srbiji (mislim da ih nema više od 4 i od te 4 jedino moja nosi oznaku :sreca: ),ali ni to im nije dovoljno. Kažu odričemo te se preko novina...... Šaaalim se! Crvenu 156-icu bih još i nekako preboleo ali ove 159-ke..... Uf! Ne sipaj so na ranu!!! :) Znaš kako,u ovoj kupovini nisam samo ja odlučivao koji auto ćemo kupiti.... A s'obzirom da već imam alfu u dvorištu,nisam mogao uticati na odluku da bude još jedna. A i budžet za kupovinu je bio ograničen i daleko niži od cene jedne 159-ke... Jeremy Clarkson iz top gear-a ima jednu dobru izjavu i ako je opet pronadjem okačiću je ovde.
 
Nisi ti ništa pogrešio, mi smo nekad vozili Renoa i ako se sve kockice sklope opet će Rendžer u našu avliju.Svaka čast ovom puntiću što sad imamo prezadovoljni smo sa njim od 2007. odkako je kod nas ni jedan kvar nije imao a ima 205000km, al Rendžer je auto za ovog.
 
Da,nadam se da nisam pogrešio.... Ćale je pre 30godina vozio Francuza doduše ne Renoa nego Chrysler Simku i bio je ekstra zadovoljan autom. Mali potrošač,udoban,mesta koliko hoćeš..... Jedini problem su mu bili delovi pa se snabdevao u Austriji,Italiji.... Kasnije je našao jednu u Subotici za donora. E sad ako se i ovaj parlevu france makar približno tako dobro pokaže kao i Simka,možda mi i sledeći auto bude iz Fr. Ali bih definitivno voleo imati 159-ku za sledeći auto. Kako bude,biće.
Evo našao sam Jeremy-a

A prevod bi zvučio otp. ovako: "Kad bi smo auto industriju gledali kao čoveka,onda bi Toyota bila mozak,Aston Martin lice,Cadillac stomak,a Alfa srce i duša".
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh