Cena tovljenika na tržištu

Pre dva minuta sam se vratio, covek utovario tri moje krmace i od komsije krmacu i par prasica.... Cene su sledece Krmace 140din, Prasici 170-180din, Tovljenici 160. Ali kaze mi da on daje klanici (necu je imenovati zbog njega) po 205din ! Inace ja moje hranim gebijevim premiumom, kupujem kukuruz, soju, suncokret... a hranio sam Patentom najbolja moguca hrana koja postoji na nasem trzistu po meni ali je preskupa !
 
@FANTASTIKO:Jel ti koristis Gebi saplement tov premiks 3%,posto kazes da kupujes soju,sunc.,kuk.ili energo tov super premium 37%?.Ako je premiks-3%,ne vidim koja je tu razlika u ceni.Indi premijum tov je oko 480din.(nisam siguran,ako sam skoro uzeo),a gebi saplement tov je bio zadnji put kada sam ga uzimao jos pre godinu dana i vise-450din.I kolika je tu razlika?.Pa neka bude i 100 din razlika,sta je tu problem,ako sve ostalo kupujes isto,a ne secam se da nesto vise ide soja u 100kg. kod Gebi.Sa patentom se postize dobar kvalitet,koji klanica ovde ume da ceni i plati bolju cenu.
 
patentov je dobar premix cak iza boile (mamac za sarana) gebijev isto i konc je dobar a farm komerc je sajze zesce sto se tice konc a premix i ja koristim gold 3% zbog cene inace je 97-8 din kg znaci cena govori sve ali jebiga nema kanibalizma a konc je neki moja modifikacija kakva takva **greška ga nego ima li na forumu neki recepti za konc onako cisto da se covek informira nije na odmet
:ppozdrav:
 
Sta se kod vas desava sa cenom, ovde svi traze i govore da ima malo svinja i da moraju da idu po vojvodinai da iskuplaju a cenu slabo podizu ima par dana stalo na 190din nikaki da se pomeri
 
Kod nas cena 180 din.Pre neki dan sam pricao sa komsijom i on mi kaze da su mu 36 kom. tovljenika dnevno jeli 3000 din a da im je dnevni prirast 2800din.Sto znaci da je on u gubitku 200 din dnevno.Bas me cudi sto nema svinja.:udri:
 
Cuo sam sinoc da kod nas u Pomoravlju krece da skace cena prasica i tovljenika pred praznike, a i povecava se potraznja zbog dolaska gastarbajtera. Ne znam koja je tacno cena ali reci ce mi neko sigurno u toku dana :osmeh:
 
Danas obisao tri kamiona ZR registracije natovarena tovljenicima,izmedju Beceja i B.P Sela. da nije uvoz?Posle jos dva prazna kamiona koja su se kretala prema severu.Malo sam razmisljao i neverujem da je uvoz, jer u Madjarskoj je Badnji dan-praznik.Inace u Beceju je 170din sa tendencijom rasta.
 
Iz madjarske uvoze smrznuto meso koje je pred istekom trajanja i to Nedeljkovic uveze jedan kamion koji potrosi za pre podne ali to je dovoljno da se pusti prica o uvozu i da zaustave cenu... Ma rade sta hoce!!! u Martincima cena 185-190..
 
Da po Djelicevom SSPu,koji smo potpisali svojevoljno da pokazemo dobru volju za prijem u EU 2080 te::jako_besan:: od 01.01.2013 treba da ide bescarinski uvoz mislim svih poljoprivrednih proizvoda.Za secer se ne sekiram.Njega smo izvozili i za vreme najvecih sankcija,ali zato za ostalo sto imaju viska,a u to spadaju i svinje hranjene naj ne kvalitetnijom hranom smo nagrabusili.::samo bes::I to je nasa realnost.Nekada davno je Vizantija potpisala jedan sporazum sa tadasnjom Venecijom,tj jevropom,koji se zvao BULA.:osmeh: To je kostalo Vizantiju propasti.Eto odakle izraz bula i svi znamo sta on znaci.
Izvinjavam se na :off_topic: al sigurno ima veze sa cenom svinja u buducnosti.
 
Nazad
Vrh