Oranje

Ja sam danas poceo da orem za kukuruz .ovaj sneg bas lepo natopio zemlju.ovako zemlja je crnica 70 ara dubina oko 27 .pun rezervar na imt 533.3 spora.
 
Bilo mrzlo pa nije tolko.a njiva od kucu u oba smera 15 km .i njiva je 260 duzina a sirina 38 .ostalo mi jos malo da izore i druga 180 sa 18 metra.nije to banat pa njiva 500 metra .ovakve njive kao ja sto sam naso retko nadje se.
 
e druze asta da kazes na ovu 150 duzina a oko 100 sirana.da se ubijes od rad a bilo sta. imam 80 ara kolko siroka tolko dugacka bruka.
 
Evo malo snimaka iz jesenjeg oranja. Ovo je potez blizu sela, orano pre kisa, ova zemlja se tesko ore, ali ima mnogo teze. Uglavno ovo je prva njiva gde je usao rus da ore, i gde smo uštelavali plug. U svakom slučaju orano je 4 zec, negde sam morao u kornjaču.
Ista njiva, još jedan snimak.
 
Jest da je drugarova njiva (poslednji snimak) ali je ja orem vec par godina i znam kako sta stoji na toj njivi :) Prva dva snimka su sa moje njive, danju sam vukao stajnjak a nocu sam zaoravao i bas kad sam zavrsio stajnjak i hteo da uzorem dosli drugari i Jeger mi je pomutio sliku pa sam morao ujutro da odem po toj vejavici :D
 
U petak orano kukuruzište sa podešenim plugom na 4x50cm,
E ovo je bilo pravo lepo oranje sa upregnutim svih 130 konja ispod haube ne ko kad si orao sa manjim zahvatom pa par komada ostavljao kuci u stali.:ppozdrav:
24o38qu.jpg
[/QUOTE
 
Nazad
Vrh