Oranje

Bobo@ jeli zategnut desni španer...????
 
mah-ore1.jpg
[/IMG]
mah-ore2.jpg
[/IMG]Mahindra je polozila kao orac,plug je alkar olt 2*30 ne oseca ga,odlicna masina
 
Ja gdje god orem vecinom bude krivno oranje ali ucim se pomalo, kod nas ja mislim nema niko ni takve njive da je kao tabla vecnom sve su u nekim spicevima pa i oranje bude dosta krivo jos gdje je strana tu je tek nikakvo.
 
Al smo se svi naorali ove i prošle godine,i malo potrošili goriva.Sećam se puno godina :kiša stalno pada ,berač Zmaj dvoredni obere ,pa oremo za pšenicu a ono da Bog sačuva , pa tanjuramo po 5 puta .A 5136 trošio 40l po ha.Mi tanjuramo a kiša roka.uf uf.A ove godine čudo za poželeti da uvek tako bude.
 
Pa nisu vam dali Bog zna šta nego nešto što je po zakonu.Ako je bila jedna orački lakša god. vrlo važno.Biti će i onih teških.:ppozdrav:
 
Nikad ispod 15 litara po k.j nisam potrošio u bilo kakvim uslovima.Prošle godine je išlo preko 20 a ovogodišnjih 15 dođu kao melem.
 
Drugar ja te nisam prozivao....

Nisam, druže ni rekao da si me ti prozivao. Inače, ja sam tada upozoravao da se ne serunda javno o lož-ulju i kao da sam predvideo do čega će to da dovede - nema lož ulja u prodaji. Nismo samo mi, hvalisali su se i taksisti i drugi.

- - - - - - - - - -

Inače, danas je završeno oranje na njiva - crnicama. Sutra se kači baštenski plug pa krećem u bašte, na pesak.
Taj baštenski plug će da posluži i da naorem nazad to što sam danas video da mi je moj dvostruki komšija(između moje dve parcele) odorao od veće parcele tri brazde na jednom kraju i dve na drugom. Em odorao, em iskrivudao kao vo kad piša. J... ga Džon Dir njegov i taj četvorobrazdni obrtač kad ne može da izvuče prav razor, a ja sa onim malim prcom izvučem kao lenjirom.
Dobra puška u loša junaka - rekla bi narodna mudrost.
Taj uvek ore poslednji i uvek sam se pitao kako ne stiže na vreme da poradi kad ima i traktor i plug kakvi će većina da sanjaju narednih dvadeset godina. Od danas mi je jasno zašto gastarbajter konstantno kasni sa oranjem. Viđao sam ga po ataru ove jeseni svuda samo ne tu gde međi sa mnom. Tačno je čekao da ja rasturim stajnjak i uzorem pa da on uzme caru carevo koliko njemu treba.
Naučiću ja njega pameti dogodine kad uzorem pa dođem sa utovarivačem i ukopam u moje oranje jedno pola metra od međe(za svaki slučaj) jedan kamenčić od sedamdeset kila, pa kad sj... raonik koji košta kao ceo moj plug valjda će mu doći iz dupeta u glavu.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh