Kukuruzni adapter za kombajn

zna li neko kolika bi trebala da bude brzina vretena na adapteru geringhoff pca trenutno imam 1180 obrtaja ali mi se cini da je sporo jer kad ga poteram malo brze gusi hvala unapred
 
Imam problem sa reduktorom (kucistem) tarupa na geringhoff adapteru izgleda da je zupcanik otisao,jer je disk gde se nozevi nalaze malo iskrivljen i ostao je bez ulja.Gde mogu naci deo za to kuciste vec sam kontaktirao prodavce u res trade-u oni su mi rekli da odnesem kuciste da ga slikaju pa ce mi javiti dali ga imaju i naravno za cenu.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
 
To je kućište kao kod mene. Jesi li siguran da je zupčanik, to je baš robusno kućište, nemože zupčanik tako lako da crkne, ali ako ipak jeste, probaj da ti naprave mašinci, jer ovi u res-u će te oderati neviđeno. Ja sam nedavno prepolovio zupčanik u kućištu za pogon privodnih lanaca, da nepominjem kako..., i napravili mi po uzorku drugi.
Gde si nabavio te noževe? Meni trebaju neki kvalitetni, jer ovi od Huđika se zatupe za jedan dan...
 
Neznam videcu sta je sa kucistem dok se nerastavi.Kada pustam adapter u pogon zavrti se par sekundi i zakoci ga to kuciste pa ga rucno pomerim na nozu i opet ga pokrenem i isto se desi,morao sam da zavrsavam njive bez tog kucista i nisam imao problem dok sam skidao kukuruz dalje.Mene plasi da taj zupcanik nece izdrzati sto ga budu pravili strugari ako je zaista pukao neki zub na njemu.Noz je izgleda geringhoff jer na njemu stoji odlivak G i neki broj dok se ostali tupe on se ostri koliko sam primetio,tako sam ga kupio ostali nozevi su obicni sa pijace i to je ostalo od bivseg gazde ja ih nisam menjao.Videcu za sledecu sezonu bas takve nozeve da kupim ako nadjem.Takodje mi lomi sigurnosni sraf na tarupu ove godine prosle godine mi se nije desavalo to,stavio sam neke sa pijace 8.8 ali nevredi posle nekih 10 jutara puknu pa ih zamenim i teraj dalje,dali ima neko opterecenje i kucistima da nedaj boze nenajavljuje neki nov kvar?
 
Ja sa šrafovima nisam imao problema, tako da neznam, ali sa kućištem mi se desilo da na levoj strani, tamo gde ide kućište sa leve strane, ono krajnje, su noževi udarali u onaj nosač noževa sa drugog kućišta, ulubili ga, i zablokirali, vidi da to nije i kod tebe. Ovo se desilo kada se zagrejalo od trenja, a kada se ohladilo je išlo opet lako, i tako ponovo, dok ga nisam skinuo i obrusio da nekači. Noževi su dohvatili nosač zbog istrošene podloške što drži nož.
 
rasklopljene baterije na desnoj strani oros adaptera nadjen problem rasada se pogonski zupcanik rolja. narucen novi pravi se .
 
Momci jel ima ko podatak koliko je tezak zmajev 6redni adapter 1991 god bez secke?
Hvala
 
img3172up.jpg


img3173gd.jpg




Imam ovaj adapter već 11 godina i nemam problema u radu sa njim. Jedini problem je što neznam ko je proizvođač. Nigdje nikakve tablice nema. Dobio sam ga na poklon i nisam nikad ni pitao za podatke. Dovežen je iz njemačke. Ovj bočni lim je dograđen jer kad je sijano ispod 75 cm zna da otpada sa strane.
Molio bi cijenjene kolege ako neko zna koji podatak da mi kaže jer i on će jednog dana dotrajati a kako da nađem dio?
Ova bijela tablica na prvoj slici desno je samo o mjestima za podmazivanje.
 
zar ne pise ni na jednom lancaniku,limu,rezervnom delu koji je proizvodjac?ja npr ne znam model mog Geringhofa...
 
Nisam pregledao djelove ali na limovima i nosačima nemogu ništa pronaći. Otvarao sam zaštitne limove (sa strane) i ili sam ja ćorav ili nema ništa. Ostaje samo de je nešto utisnuto pa farba prekrila a ja neznam gdje da tražim.
 
Nisam pregledao djelove ali na limovima i nosačima nemogu ništa pronaći. Otvarao sam zaštitne limove (sa strane) i ili sam ja ćorav ili nema ništa. Ostaje samo de je nešto utisnuto pa farba prekrila a ja neznam gdje da tražim.
Ja bi rekao da je u pitanju madjarska firma Oros a mislim i da sam u pravu.Njihovi stariji modeli su imali takvu limariju i kljunove.
 
Jedna slika Geringhoffa iz vrsidbe kukuruza...uz pregled pred sezonu,zamenu lanaca i par lezajeva,uradio je svoj posao bez zamerke...


Uploaded with ImageShack.us
 
Za koliko bi se para mogao naci troredni adpter za zmaj 132? da li ima neko na prodaju....
 
Kakav je adapter za kukruz oros ima oznaku 4011,adapter je 4 reda sa rotoseckom,ali iza adaptera je secka!koje je god otprilike taj adapter?
 
Ovih dana naleteo na adapter Capello 844 Syncro sa kačenjem za John Deera,sasvim slučajno negde u sremu u selu pored Save,i naravno danas posle detaljnijeg pregleda i kupljen.:ppozdrav:
 
Nazad
Vrh