IMR - Rakovica

Hvala svima za odgovore. Gledajuci snimke na netu naleteo sam na ovaj. Da nove Imr traktore rade upola kao sto su stari radjeni ova fabrika bi danas mnogo bolje izgledala i vecu prodaju imala.

 
Svaka im cast,IMR se opet bori da zadrzi africko trziste.
To su zadnji trzaji pred propast-da nema izvoza za Etiopiju::sramota::bili bi kao i Imt.A kupiće ih neko za šerpu ribe nakraju::lose::i samo da proda u staro gvožđe sve one strugove,glodalice,egalizirke itd.ima da isplati fabriku-a na to se i ide.
A realno gledano samo nama i etiopljanima mogu tako nešto i da prodaju,to vam sve govori o našim fabrikama
 
Imali smo ja i braca i gorih situacija kad se skakalo sa traktora.Najvecih muka smo imali sa 549,to je bilo nedaj boze.

---------- Poruka napisana u 22:37 ---------- Prethodna poruka je at 22:34 ----------

To su zadnji trzaji pred propast-da nema izvoza za Etiopiju::sramota::bili bi kao i Imt.A kupiće ih neko za šerpu ribe nakraju::lose::i samo sa proda u staro gvožđe sve one strugove,glodalice,egalizirke itd.ima da isplati fabriku-a na to se i ide
IMR ima svoja uspesna predstavnistva u Egiptu,Etiopiji,Alziru,Siriji...Vidim da se trude da urade nesto,koliko toliko postuju rokove,kvalitet kao i sva srpska roba ali sto kazes politika i ekipa ima da im dodju glave
 
To su zadnji trzaji pred propast-da nema izvoza za Etiopiju::sramota::bili bi kao i Imt.A kupiće ih neko za šerpu ribe nakraju::lose::i samo da proda u staro gvožđe sve one strugove,glodalice,egalizirke itd.ima da isplati fabriku-a na to se i ide.
A realno gledano samo nama i etiopljanima mogu tako nešto i da prodaju,to vam sve govori o našim fabrikama

Taj IMT i Rakovica i ZMAJ su napravili poljoprivredu bivse nam domovine, masine pravljene za ondasnje maksimume od 8 ha. Da su te dve fabrike nastavile da se razvijaju u poslednjih 20 godine nase "tranzicije" ne verujem da bi im proizvodi bili mnogo losiji od mnogih masina koje danas kupujemo za evrice, posebno za ove indijske i kojekakve!

Mrzim kad cujem kako nikad nista nije valjalo sto se pravilo u nasoj zemlji, kao da smo progledali otkad nam je sve unisteno i samo je uvozno dobro!
 
Pa upravo o tome se i radi:Da je nekad bilo kvalitetnije što su prodavali kombajne i traktore i ostalu mehanizaciju.Umesto da su radili i gradili kvalitet svi oni su nazadovali na svim poljima što se tiče kvaliteta i završne obrade-zato i jesu tu gde su i prodaju gde i kome moraju.Tih 20godina nisu se razvijali nego su naprotiv nazadovali još 40 godina na sitnicama i završnim obradama-a to je ono što svakom bode oči pri kupovini.A to šminkanje ih nekošta bukvalno ništa a odbija im ozbiljne kupce čim pogledaju mašine,nevezano dali je kombajn,traktor ili priključna mašina u pitanju.Nije ni čudo što su propali i dalje propadaju jer je to očigledno politika firme.A propašće svi zarad malo jeftine šminke.

---------- Poruka napisana u 23:07 ---------- Prethodna poruka je at 23:06 ----------

Ta jeftina šminka i prodaje mnogo bolje marke mašina
 
Video sam IMT na sajmu i "sminku" koju su nabacili. Lepo izgleda na oko ali koliko ce biti pouzdano na njivi pokazace se. Ipak tu ima malo previse plastike za moj ukus mada, mozda i nisam u pravu. A stand Rakovice, isti kao i pre 50 godina, ljudi se trude ali podrske ni od kuda! Ona Rakovica sa novom maskom i kabinom je jos na masinskom institutu u BG na ispitivanju, tako su mi rekli.
 
Jbg sad kad su se setili da imt-u daju malo "šminke" sad su izgubili sve ostalo. Godinu dana cekati na traktor i to po uplati? Da nije smesno bilo bi zalosno....
 
Danas mi bio covek iz susednog sela(Grusic)i malo smo pricali o Rakovicama i on je ocekuje i kaze da je predato 30 zahteva za novu Rakovicu,za sada je stiglo 10,ostalima treba da odobre pa su na cekanju.Kako saznajem od njega jer je isao u IMR pre par dana, oni opet postize da naprave toliko traktora ali je koci Prva Petoletka,imaju dosta traktora na lageru i sam je video ali nemaju kompresora da ugrade na njih,svi bez glave kompresora na motoru.Kasne sa isporukom PPT,nisu ocekivali ovoliku navalu i plus izvoz za afriku nisu docekali spremni u Petoletki.
 
Da li Rakovica 65 moze vuci dvoredni zmajev berac. Ja sam cuo da je dosta spora na kardanu, i da nije bas najbolja za branje kukuruza. Imam u ponudi jednu u dobru rakovicu za solidnu cenu... Pa mi bi svaki vas savet dobro dosao... Hvala unapred.
 
Ja sam sa rakovicom 60 vukao dvoredni znam,ali je traktor u perfektnom stanju i sa duplom vucom.Sve zavisi u kakvom je stanju ta r65 koju nameravas da kupis.
 
Vukli smo mi uvek dvoredni,svake godine drugi smo kupovali-prodavali.U brdu kad je suvo ide bez problema,ali kad je vlazno brali smo pod blokadom non stop.Trenutno je takva situacija da za Rajku,558,560,565 je samo jednoredni Zmaj posto je tezak ,ili sempeter,ali njega moze i 539 lako vuci.U ravnici moze bez problema da vuce.Neznam kako bi isla kombinacija 65-ca i sempeter dvoredni.Jel sta laksi od Zmaja.
Sa duplakinjom mozes vuci sta oces.
 
Nazad
Vrh