Herbicidi u kukuruzu

Kakvo delovanje ima zemljisni herbicidi tj.acetohlor na susi,malopre sam se vratio iz obilazak,kukuruz je skoro sav nikao ali ima pomalo mali muvar da je izaso prskao sam pre nedelju dana ali od tada kapka nije pala,sad se kao nesto priprema da padne.Ako slucajno padne kisa da li ce otrov da spreci da i dalje izlazi muvar i onaj sto je izaso da se isusi,ili cu ponovo morati da idem nekom hemijom za uskolisne,sirokolisne za sad ima samo poneka palamida i cicak.Molim iskusnije za odgovor?
 
jedan me covek ubedjuje da je bolje ispartati pa oprskati ostalu travu.a ja mislim da je bolje prskati pa spartati.a on ce nato kad oprskas pa ospartas razbices pokoricu i krenuce trava opet. sta vi mislite:sta:
 
Oprskaj i sacekaj par dana i spartaj .Ako prvo ospartas spartac ce da ti poklopi travu izmedju redova pa kad oprskas otrov je nece unistiti pa ce nastaviti da raste.
 
jedan me covek ubedjuje da je bolje ispartati pa oprskati ostalu travu.a ja mislim da je bolje prskati pa spartati.a on ce nato kad oprskas pa ospartas razbices pokoricu i krenuce trava opet. sta vi mislite :sta:
Milane pozdravi tog coveka i kazi mu da nema pojma,oprskaj ti pa spartaj posle petnaestak dana pa jos jedno spartanje posle desetak dana iako nema trave pa da vidis kukuruz.
 
Danas stari kupio 1 litar Acetogal i 1 litarRezon sutra prskanje sta mislite o ovim herbicidima ?
 
Da prenesem moje iskustvo sa Merlin Flexxom,prskao sam cisto eksperimentalno jednu njivu od 70 ari sa 0.2 litra Merlina i 1 litar Acetosava,rezultat je da sirokolisne trave nema uopste,ponegde se provukao koji muhar,a vidim da i on pocinje da gori polako,rezultat je odlican,iako je upotrebljena manja doza od preporucene,sad mi je zao sto sve njive nisam njime prskao.

I jedno pitanje,imam na jednoj njivi problem sa divljim duvanom (Asclepias syriaca),neverovatno kako je izrastao od ovih kisa,negde je i 30-40 cm visok,da li je neko imao problem s njim?drugar mi kaze da je prilicno otporan,pa me interesuje da li ga Callisto moze efikasno srediti?
 
Posle pet-šest dana od upotrebe Phantoma ja sam prezadovoljan sa efektom.Bolje tj. mnogo brže skida nego galenikin Plamen.
 
ja pre neki dan kupio Nikosav-970 din\lit.prvenstveno zbog delovanja na rizomski sirak ,ali i na dosta sirokolisnih vrsta korova.prosle godine sam radio sa njim i bio sam izuzetno zadovoljan.
 
juce sam prskao kukuruz sa 2l/h acetogalom i 1.5 l/h rezonom, kukuruz je vec bio u fazi 2 lista, dali ce acetogal negativno delovati na njega, unapred hvala!
 
Koliko je potrebno da ne padne kisa posle primene herbicida,a posle koliko vremena je pozeljno da padne?pozdrav
 
Negde sam procitao u ovoj temi da ako padne kisa odma nakon tretiranja nema efekta!A negde sam procitao da jedva cekaju da padne kisa,sad kome da verujem?
 
Nazad
Vrh