Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

  • Obečanih 14000 din po ha

    Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

    Glasovi: 35 15,9%

  • Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ima nekih novosti u vezi sa uredbama mislim onih nezvaničnih? Mogli ste otključa i i temn hobistima.
 
Јуче био у трезорру да се распитам око неке земље коју сам купио ---НИГДЕ НИКОГА као да је прошао цунами- иначе је ових година била гужва као ЗВАЗДА-КАРЛ ЦАЈС.поззз
 
Obnovio gazdinstvo danas , niko nista ne zna . Refakcija na naftu isto tako , nista se nezna
 
Sad mi je pticica iz avlije sa oraja sapnula da je ko kanda izvesno da ce biti premiranje po kg i onaj jeftini dizel...isto tako mi je sa`nula da asocijacije imaju info o tome....al kako banacani kazu..."sedu, u zemlju gledu i cutu"
 
Imam mali problem: najveći deo zemlje u gazdinstvu "držim u zakupu" od roditelja, jer iako živimo u zajedničkom domaćinstvu (na istoj adresi), nisam ih naveo kao članove mog gazdinstva. Hteo sam da ih od ove godine uvedem kao članove mog gazdinstva (tako da se onda i ta njihova zemlja vodi kao vlasništvo a ne zakup), ali zbog izvesnih problema nisam još to odradio, a kako stvari stoje najverovatnije neću ni biti u mogućnosti da to uradim pre 01.03.2012.

Pa me sad zanima da li je ptičica sa oraja šapnula još nešto, da li će biti uslovljavanja po pitanju zemlje u vlasništvu i zemlje u zakupu?
 
Meni je rekla zena iz trezora da ona "misli" da ce biti samo do 30ha za subvencioniranje, pa se i ja dvoumim da li da pokrecem jos jedno novo gazdinstvo, a to je zajebancija otvaranje racuna, gasenje starog (nekomercijalnog), vadjenje posedovnih listova, ugovori, prijava na novo gazdinsvo, brrr, nema sanse da da se zavrsi za 3 dana. A oni "mudro" cute.
Starno je sramota kako se igra prljavo i nekorektno, drzace nas u neizvesnosti do zadnjeg dana.
 
kod nas jedino u katastru guzva ,ljudi vade nove prepise p.l. komsija danas izrucio 30 000din za prepise, al se puni duzet samo zvoni!!!! i meni ce trebati toliko od prilike. ali necu ni jedan izvaditi dok nevidim da ce nesto biti od subvencija, niti cu bilo sta platiti od dabzbina dok nevidim crno na belo...
 
Dragane možeš do 30.12.2012 izvaditi.Dobićeš subvenciju(ako je bude) bez obzira ako nisi menjao izvode iz katastra.Ali ako to ne rešiš do 30.12 moraćeš da vratiš novac.
Direktor trezora mi je rekao jer sam i ja brže bolje otišao da rešavam .
 
moja "pticica kaze ovako" : subvencije po kg, ono do 100 hektara vise nevazi, ne samo fizicka lica nego i svi ostali (firme, zadruge itd), ali samo industrijsko bilje dakle secerna repa, suncokret, uljana repica(povrtarski usevi), za zito cisto sumnjam a za kukuruz nece biti. Zajedno sa jeftinom naftom sve ukupno max. 14000 din/ ha. KAko ce to izvesti ima vise verzija, sadasnja opcija da svako gazdinstvo prijavi odredjene kulture i ocekivanu kolicinu roda i na osnovu toga dobije pola subvencije ( do juna) ...ostatak kad predas tu kolicinu na osnovu kantarske potvrde(krajem godine)! Dosta zajebeno i izkomplikovano. Tu smo videcemo.....:sta:
 
Jeste Radivoje u pravu si sto posto ali da li njima treba verovati -koliko su puta do sada slagali - i ja sam lepo rekao da postoje neka saznanja koja se ne mogu obelodaniti iz upravo tih razloga jer bi posle bilo drvlje i kamenje na nas, prema tome kad se ozvanici onda mozemo da izadjemo sa pravom inf ovako NE .pozzz (to je bio da kazemo predlog ali ?)
 
Dragane možeš do 30.12.2012 izvaditi.Dobićeš subvenciju(ako je bude) bez obzira ako nisi menjao izvode iz katastra.Ali ako to ne rešiš do 30.12 moraćeš da vratiš novac.
Direktor trezora mi je rekao jer sam i ja brže bolje otišao da rešavam .

tako je i meni Vujovic rekao, juce sam bio kod njega, zato i kazem da mi nepada na pamet da bilo sta vadim i bilo sta placam dok se ne sazna DA ili NE...
 
E ako tako bude biće raj za muvanje.I onda će opet oni "snalažljivi" dobro proći a ostali duvati u frule.Bitno je da će tajkunski lobi na ovaj način dobiti direktna davanja od države.
E sad Dragine S. vidiš zašto si smenjen.
Nek ih je sram ako ovako bude.
 
Znači ukinute su subvencije, ispod Dunava neće dobiti niko ništo, otkupljivači će za toliko smanjiti cenu ovima gore i nikom ništa, a pare iz budžeta odoše negde drugde.
 
Pa zar su oni ubedjeni da ce im to proci ?? TEK TAKO ... da nam zamazu oci sa dizelom samo izgleda wtf
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh