Fendt

A još mu i zadnje gume montirane naopako...prvo sam se pitao zašto su to uradili dok nisam vidio na drugim snimcima da često naguravaju prikolice uzbrdo u rikverc (ne mogu da se okrenu pa tako kipaju). Možeš da misliš koliko je tereta u prikolici da je ovolika traktorčina ipak u par navrata malo proklizala :)
 
@bojcetic
motor: 75 ks, 4 cilindra mwm,
menjač: sintronizovan 13/4,
težina 3500 kg,
spoljnja hidraulika,
gume: zadnje 16.9-34, prednje nisam siguran
duplo manja buka u kabini u odnosu na fergusona,



zahvalio bih se ovom prilikom članovima IMT550 i Sremac88 na pomoći i stučnim savetima prilikom izbora traktora :ppozdrav:
 
@ zombie_666
84 je godište
Za cenu je malo duža priča. Ukratko, traktor je uzet od poznanika iz susednog sela uz kompezaciju. Njegov brat ima firmu koja se bavi izradom metalnih kosnstrukcija pa ga je i on dobio za neki odrađen posao u lancu kompenzacija , njemu je računat 12000e, mi smo ga računali nešto manje, u prinipu to je to, tako je ispalo
 
Pa lepo si ti njega platio... U moj kraj je letos stigao Renault od 130 ks cini mi se za 13000 evra... Mala razlika u parama, ali velika u snazi, i cini mi se da oko 90 godista..
 
meni ovakav traktor odgovara, ovo bila cena u kompenzaciji, koliko je realna ne znam. Veći traktori jesu jeftiniji, najisplatljivije je kupiti polovan traktor od 200 ks za malo veće pare, pitanje je šta raditi sa njim.
 
@ zombie_666
84 je godište
Za cenu je malo duža priča. Ukratko, traktor je uzet od poznanika iz susednog sela uz kompezaciju. Njegov brat ima firmu koja se bavi izradom metalnih kosnstrukcija pa ga je i on dobio za neki odrađen posao u lancu kompenzacija , njemu je računat 12000e, mi smo ga računali nešto manje, u prinipu to je to, tako je ispalo

Cijena, kada bi gledali u kešu, jeste malo jača ali pošto je riječ o kompenzacijama tu je ipak druga priča. TRaktor djeluje zaista fantastično, dobre gume i naprijed i nazad, snage taman. Činjenica takodje je da su traktori sa prednjom vučom u opsegu 60-80KS prilično skupi jer su jako univerzalni i mogu da rade praktično sve poslove te da vrlo slabo gube vrijednost. Siguran sam da ćeš sa traktorom biti zadovoljan, ne znam radne sate ali ti stari Fendt su poznati po tome da mogu da odrade i odrade...na nekim stranim forumima sam vidjao modele slične tvom sa 15-20.000 sati uz jedno osvježavanje motora ili eventualnu generalku. Njavažnije je kod traktora čuvati i održavati mjenjač, generalka za bilo koji motor je mnogo jednostavnija od intervencija na mjenjaču, posebno za starije traktore.
 
@pocerina
ma nisi me uvredio, što bih se ljutio, kod nas su parcele usitnjene, pod nagibom, tako da nam veći traktor ne odgovara, ja ne bih imao šta sa njim raditi.
@zombie_666
on je turbomatik, odnosno ima hidraulično kvačilo, neki tvrde da je kao neuništivo, mada to je relativna stvar.


Uveče kad smo ga doterali nismo mogli da ga smestimo u garažu jer je bila zatrpana pa je prenoćio ispred i na njega je napadalo nekih 10cm snega što se vidi na slikama. Sutradan smo mu priključili grejač na struju, on se grejao dok smo popili kafu i upalio je kao da smo ga tek ugasili. Grejač je snage 500W, radi na 230 volti(monofazni napon), postavljen je na bloku motora, greje antifriz, i prvo startovanje mu je takoreći kao da je zagrejan, po mom mišljenju jako dobra stvar.
 
Nemoj da mesate babe i zabe,ima klasicno kvacilo koje stoji iza turbomatika,lamela je sinter bronza,a turbomatik je nesto drugo,imas na predhodnim stranama,princip i namenu,objasnio je Panonstib.
U njega ide oko 10lit ulja(ja sam sipao ATF,crveni),nivo ulja mozes videti na otvoru kucista ispod kabine,naspram stepenica,okreces pajserom dok nenaidjes na inbus sraf,mera ti je da sraf bude na pola otvora.
Normalno ako hvata dobro ne diraj nista.
 
Nazad
Vrh