Motorne testere

U cemu je glavna fora i provaliti da nije original husqvarna vec kinez?
 
Evo i moje testere,mislim da je u pitanju Stihl 070,ali nisam siguran,kolko se secam da je neko rekao da jedan ceo dan sa njom i ides na godisnji odmor,stvarno je tako definitivno.Vrlo mocna testera,isekla je ko zna kolko i ko zna kad je napravljena,a motor nikad nije otvaran,malo problema sa losim macevima,lancima i lancanicima i to je to uglavnom,menjan joj je prosle godine ceo karburator i od tada jako dobro i pali i manje trosi.Mali problem mi zadaje crevo za gorivo,samo gumeno crevo je uliveno u neki plasticni sesiric i u servisu mi kazu da nigde ne moze da se nadje novo,ako neko zna gde moze unapred zahvaljujem,ovako to izgleda:

slika0409.jpg
 
Meni obadvije izgledaju orginalne. kinezi rade loše kopije koje se prepoznaju iz aviona. Ako niste sigurni da li je orginal ili ne tu je aluminiska pločica sa svim podatcima, kad je proizvodena, serijski broj, model, snaga.
 
Ja sam se sa mojom danas namučio... Ko nije upoznat, imam Stihl ms210, i danas sam sekao kolegi neke čunjeve, topola, ali sve su bili neki komadi račvanja stabla, lanac sam morao da oštrim maltene posle svakog tankovanja.... ili ja neznam da naoštrim lanac ili su čvorovi u topoli toliko kobni po oštricu lanca....
 
Ne razumem... Ja sam kupio motoru........ ovo je gliser, na mlazni pogon... koliko ovo ima kila...
 
Ista je kao i moja,cale ju je merio pre koju godinu i ima oko 11 kg,prilicno teska i stvarno treba jak covek,pogotovo za horizontalna secenja-obaranja.
Jako je nezgoda sto su sve veze krute,ali zato sa dobrim lancem i macem guta sve pred sobom.

@mityoo
Ako si muke imao sa topolom,tek bi muke imao sa bagremom.
 
Kinezi rade odlicne kopije huskvarne, sad nadjoh na internetu, Mogu se prepoznati po Karburatoru, na originalnim je Welbro pogotovo nove a kineske su sa tillotson ili nista ne pise na karburatoru. Glavna razlika je u poklopcu i plasticnim delovima, sa unutrasnje strane treba da bude utisnuto made in sweeden na svakom plasticnom delu, sto na kineskim kopijama nema. Na plocici seriskog broja ne pise datum proizvodnje. To bi bile glavne a ima jos nekih razlika.

Evo par slika kopije
DSCF3221.jpg

DSCF3208.jpg

DSCF3210.jpg
 
Oca od ovog malog treba dobro izbatinati.Zar je moguce da tako nevode brigu o deci,nemogu da verujem.

Oca možda, ali kolega koliko ljudi zaista gleda na to kao vi; prvi utisak posmatrača ovog videa jeste sledeće: " Sa kakvom lakoćom dete od 6 godina koristi ovu Stihll motornu testeru". Po meni odličan marketing. :ppozdrav:

Po meni bi pre trealo kazniti ovog oca, vrv ga snima dok mlati sa mnogo većom motornom testerom koju jedva drži u rukama, a pritom nema ništ od zaštitne opreme.

 
Nevidim ni ja nikakvu razliku u ove dve testere. Boja ok, ali je gornja skinuta sa sajta a ova donja slikana privatno. Cekamo mbranko-a da nam izlozi razliku?:sta:

ovoj drugoj je cijena 450 dolara s dostavom u hrvatsku, dok je originalu cijena nekih 900 dolara, osim ovog sto je tintoreti naveo razlika je u kvaliteti same plastike i u cepovima rezervara za ulje i benzin ali ovo je najvjernija kopija jer ima i losijih

na ovoj pogledajte jos i oblik i velicinu ovih gornjih rupa na usisu
2u89ope-1.jpg
 
Koliko ja znam ovo je original samo stariji model a ona koju je Tintoreti pokazao je kinez
 
Ja bih zamolio nekoga da skicira jarac kako bih mogao da ga napravim, imam neku viziju ali opet zelim ,da cujem iskusnije ,da mogu seci, recimo kubik iz dva, puta ili tri puta,da nemoram stavljati drvo po drvo.
i koliko da zatezujem lanac recimo kada ga zategnem, koliko milimetara treba da ima odstupa od maca.
i jos jedno pitanje da li da ostrim lanac rucno ,ili da kupim onu masinu ,ovo pitam zato sto sam nacuo da masina jako skida,materijal,pa recimo umesto 15 ostrenja bude recimo 3 i moras uzeti nov lanac unapred zahvaljujem

Moze ovako

http://www.youtube.com/watch?v=mUu1bKKO8Lc&feature=related
 


A moze i ovako.

http://www.youtube.com/watch?v=lg62DJilMXg&feature=related

---------- Poruka napisana u 20:12 ---------- Prethodna poruka je at 20:02 ----------

Gde mogu da vidim pravilno oštrenje lanca (da ne bude mašinsko), ili još bolje, kako se turpijaju ti čistači na lancu. Nikad do sada nisam ručno oštrio lanac, nosim kod majstora i on na mašini naoštri.
Imam stihl 028super, ali nikad nisam turpijao te čistače i kad to treba da se radi. Testera se koristi samo za kućnu upotrebu.
 
e ovako ljdi moji ode moja stilovka posle svetog jovana.to je stih ms180c 2ks za husqvarnu 50 raincher 3,5ks nov klip dao sam je za 230e tj husqvarna 180e i jos njegova doplata 50e.sta mislite vi o tome ja je odmah menjam nego cisto da vidim sta vi mislite..
 
Ista je kao i moja,cale ju je merio pre koju godinu i ima oko 11 kg,prilicno teska i stvarno treba jak covek,pogotovo za horizontalna secenja-obaranja.
Jako je nezgoda sto su sve veze krute,ali zato sa dobrim lancem i macem guta sve pred sobom.

@mityoo
Ako si muke imao sa topolom,tek bi muke imao sa bagremom.
To su sve bile krune, koje je trebalo seći uzduž na četiri pet komada.... Nije bilo toliko muka seći, već mi se nekako brzo tupio lanac...
 
Obe su original. Ova gornja je sa husqvarninog sajta a ovu donju je nego slikao kuci i stavio slike na internet. Razlike izmedju originala i kopije su velike. Mnogo je losija plastika, cepovi od ulja i goriva su drugaciji, nema plocice na kojima pise koji je model itd... Za one kojima to ne pomaze neka upale testeru i bice im sve jasno.
 
Nazad
Vrh