Torpedo

Stanje krajnje prosečno. Ima klupicu za sedište.
 
Kupis Nemacke Kolbersmit i nebrines to su mozda i najbolji sklopovi za Torpedo jos imaju oznaku i KHD.Mada su dobri i Gez to je mislim Austrijski proizvodjac

malo kasno odgovaram ali Kolbenschmidt ima oznaku na sebi KS
kolbenschmidt.gif
, KHD je oznaka od Klockner Humboldt Deutz tj. prvo ime danasnjeg DF-a ali je kupnjom od strane tada SLH grupe (same lamborghini hurliman) ta oznaka ostala jos neko vrijeme za motore jer je i njih kasnije kupila SDF grupa i sad ti motori imaju oznaku DPS (kao i JD ali ovdje to znaci deutz power systems) a khd jos postoji kao brend u juznoj americi , u isti rang kvalitete s KS se stavlja i Goetze koji je isto njemacka firma ali sada u vlasnistvu americkog federal mogula. kod samih karika su jos dobre i spanjolske tarabusi ali neznam da li ih ima za ove motore. njih sam davno stavio na golfa koji je trosio litru ulja na 100 km a nakon prijedjenih s njima cca 500 km je manje trosio na 1000 (7dcl) ali nakon njih nema vise brusenja bloka jer ga totalno poderu , naravno kod motora gdje se to radi tj. ne mijenjaju se pikse ali je auto napravio jos 70 000 km.
 
Poslednja izmena od urednika:
veliko hvala kolege ova informacija mi je bas bila potrebna a katalog je bas ono sto mi treba nego interesuje me nesto mozda ce zvucati smesno ali da lli Td 60 i Td 75 imaju iste motore a razlika je samo u zamajcu ili ima jos nekih razlika sto se tice motora..
 
Ima li ko da je BAŠ stručan,da mi objasni kako se šteluje reakcija na finoj hidraulici za oranje na Torpedu 75 i 9006?

Ja tek sad vidim vaše pitanje malo su mi crvići igrali po kompu pa nije radio kako treba.
Podešavanje hidraulika na svakom Torpedo traktoru se vrši na sledeći način:
1. Manja ručica, ona koja nema plastiku, na sebi se postavi u skroz donji položaj.Velika ručica takođe.
2.Poluge treba izravnati, da su na jednakoj visini od tla obe poluge, zatim poluge rukama podići tako da budu horizontalne sa ravnom podlogom, i pod njih podbaciti neki panj ili slično da ostanu u takvom položaju(može i neko da drži ako nije bio dobar za kaznu:osmeh: mala šala)
3.Traktor treba da radi i veću ručicu postaviti na broj 13 na onom polukrugu kojim se kreću ručice.U tom trenutku hidraulik treba da počne da se diže.Ako se kojim slučajem desi da hidraulik pre položaja 13 ili posle počne da diže tada treba produžiti ili skratiti šipku koja ide od uređaja za kontrolu vuče ka ploči hidraulika, sve dok na samom broju 13 ne počne da diže.
Kada se ovako podesi hidraulik, naravno pod predpostavkom da je sve ostalo ispravno, tada hidraulik treba da je maksimalno precizan.

@daki-Td
Motori na traktorima 60 i 75 se razlikuju samo po pumpi visokog pritiska.Ona je konstukciono ista ali je na modelu 60 podešena da daje manju snagu motoru.
 
Zamajci su razliciti jer 60 koristi kvacilo od modela 45 a to je dosta manje od modela 75
 
Nazad
Vrh