Plug - osnovna tema

nemoze da stigne za nedelju dana , jer nece oni samo njega da salju , ima da se ceka dok nemaju za celu turu. pa kad stigne treba nedelju dana da ga sastave i prefarbaju gde su ga izgrebali u transportu i prilikom sklapanja.
 
Koje su prednosti i mane imt755 visoki u odnosu na niski klirens, nesto sam nacuo kao da 53x lakse vuce nk? trebalo bi da uzmem nesto pa se raspitujem, razmisljao sam i 610.10, jer mi je dosta teska zemlja.
 
Isti su za vuci NK i VK,ko kaze da ima razlike nek dokaze najljubaznije molim.
Razlika je u samom kliransu visoki bolje zaorava,tj manje gusi.
 
Apsolutno tako.Ako se može birati uvek treba ići na visoki klirens jer donosi prednost propuštanja biljnih ostataka ,a mana u odnosu na niski klirens nema nikakvih.
 
Na lemkena mozemo sami da povisimo klirens koliko mi zelimo. takodje i na Rabe Werk, dk kod Kvernelanda i slicnih njemu ne mozemo nista da pipnemo.
 
Isti su za vuci NK i VK,ko kaze da ima razlike nek dokaze najljubaznije molim.
Razlika je u samom kliransu visoki bolje zaorava,tj manje gusi.

Ma mom ocu jedan rekao, koji ima naravno 755nk, da vk mnogo zabada u zemlju i da ne moze kao da se podesi (svaki ciga hvali svoga konja), sto je i meni apsolutno nelogicno , jer sam prosle godina zajmio 756vk i nisam imao te probleme.
Sta kazete za jednobrazni 610.10? njega je valjda jos lakse vuci, jedino sto mu je poveca brazda, ne znam da nije posle malo teze za dalju obradu?
 
Ja sam jedne godine orao sa jednobrazni , neki plavi . jedva smo ga nastelovali da mi ne zabacuje traktor u starnu. Orao je lepo , ali to je bilo samo gubljenje vremena , dok mismo mi popravili Rakovicu 60
 
Ja prošle godine u oranje ubacio pored rakovice i zatora 45 konja sa jednom brazdom ::lose::,nikad više.
Vozaš se ko manijak ceo dan pooreš 2 jutra i baciš 50-60 lit nafte...zašto mi to treba?loš učinak a veliki trošak+dnevnica za radnika.
70 jutara za cc 10-12 dana od toga zeka završio maximalno 18-20 jutara,15000 dnevnice i minimum 500 l nafte.
U boljem slučaju bi radio još 5 dana duže i potrošio oko 350 l nafte ušteda cc 350 eura! samo 5 E po jutru:sta:
 
Znaci ima jos neko ko je patio istu muku kao i ja i moj pokojni otac. Te zime nam pukla poluosovina na Rakovicu i tad nam je bio prvi i poslednji put da smo probali da oremo sa jednobrazni plug za 539. Odma u prolece smo ga prodali.
 
Vogel XMS 1050 Vario

2qsc7tf.jpg


b3qse0.jpg


11iczgx.jpg


avr3o1.jpg
 
E Zrenjaninac ja nemam reči za ovakvu zver od pluga.Za cenu neću pitati jer to zadovoljstvo neka pripadne Kishu.
 
Nazad
Vrh