Herbicidi u kukuruzu

Ako je 5cm, mislim da neće uspeti totalisanje... Sirak kao i kukuruz dok ne razvije listove neće usvojiti hemiju. Barem meni nije prošle godine uspelo. Ne sećam tačno sa koliko sam išao po jutru ali ispod 3lit nemoj. Dodaj i okvašivača.
Nije mi problem kolicina totala i lepak, to je svega par jutara, nego ima li efekta....
Ili da ostavim pa tucem laudis i nikosav?
 
@pexkap vidi, treba da probaš pa ćeš znati. Pogotovo ako nije puno jutara u igri. Možda sam ja nešto zahebo kad mi nije uspelo... Smiksovao sam total, medeyu i maton. Palamida, a i ostalo je palo ko hebem ti, samo mi se sirak (delimično) provukao. Samim nikosavom nemoj ni pokušavati. Eventualno pomešaj nikosulfuron i rimsulfuron ili kupi gotovo pomešano, ali sam nikosulfuron ne. Bolje za te pare da podigneš dozu totala (rokaj sa 5lit/kj), a ako total omane idi Laudisom.
 
3 litre na kj za sirak je sasvim dovoljno. Samo što je on još slabo iznikao pa će efekat biti slab. Nići će novi za dan-2 posle prskanja, a oprskan će se svakako osušiti.
 
Trebas ga odmah inokor....., ..bem li ga kako se kaze , zadrljati. Na ambroziju ne djeluje , vjerovatno ni na stir. Isto prilicno je i stetan , dobra masa obavezno. Sto nebi senkor , metribuzin probao ako vec hoces da mijenjas?
To sam vec koristio ranije. Kako mislis stetan, ako oprskam sutra to je peti dan od setve? Kukuruz nece nici do tad.
Uvek prskam na crno, to ako se preskoci posle bude dzungla u njivi.
 
Koja je maksimalna doza Nikosulfurona i Rimsulforona u hirosimi? Imam neke dva jutra probio mi sirak nije nesto mnogo ali ima ga, a kukuruz brzo nikao za 6 dana prevario me i nisam stigao totalom da poprskam.
 
Izasao mi sirak na jednoj njivi,ima oko8cm, (danas posejan kukuruz), a krece polako i suncokret(bio lane), koliko bi trebalo totala , a dodao bi i terbutilazina malo?
 
Da li sme da se prska Basar i Rezon ,9 dana posle setve kukuruza?
Mislim da nije kasno?
Da ne osteti seme ,ako je pocelo da klija ?
 
Nazad
Vrh