Herbicidi u kukuruzu

Ja sam sve prskao u istom danu, 7 kj sa intermecom (mezotrion) i nikonom (nikosulfuron) a 4 sa pola doze dikambe (mislim da je koloseum) i pola doze 2.4d (maton) i takodje nikosav. Bio sam na dve njive: na jednoj gde je prva kombinacija ima muhara koji je zelen kao da nije ni oprskan a na drugoj gde su isli dikamba+2.4d je modar. Da li je taj muhar izasao od utorka do danas ili u ovim za sirokolisne ima nekog dejstva i na muhar ne znam.
 
Prskao sam sa Talismanom,preporucila ga zastitarka.Ima dosta sirka sa cim sad da idem ovaj Talisman mi bas ne uliva nadu,jel moze Laudis ? Sad je vec 5-6list.
 
Da.Pobelela je skroz a ne znam da li će retrovegetirati ali ću pratiti.Nisam juče slikao a bio na njivi,valjda zbog pozitivnog utiska.
 
Ekvip mozes i kad je kukuruz metar visine,malo samo pozuti a sirak lepo ozeleni,mozda i najbolje folijarno djubrivo za sirak...
 
Kod nas generalno na njivama eksplozija divjeg sirka. Svi preparati za sirak s izgleda zakazali prosle godine. Kukuruz u 6-7 listu isao sam Nikostock 1l + Laudis 1l /ha. Pre toga Banvel 0.4 + Rimsulfuron 80% doze. Rimsulfuron je suzbio samo onaj koji je bio 2-3cm visine ostalo je osamutio malo.
 
Kod mene saroliko,sve zavisi od toga koliko dugo obradjujem parcelu pa je i stanje sa korovima takvo...
Posle setve je svuda islo 3l total i 1l Zeazinapo ha,ojo sto je bilo napolju u tom trenutku izgorelo
Moje njive i ogled je odradjen Adengo
Njive koje su prve godine u zakup su dobile Nikosav 1,5l plus Koloseum 0,7l plus 0,5 Zeazin
Imam jos neke moje njive gde je krenuo samo sirak i u tragovima pepeljuge i poponca,tu ide ovih dana Laudi plus Ekvip

Inace generalno situacija u ataru je sledeca ili su njive generalno ciste ili je herbarijum sto kaze Matic sve zavisno od gazde
 
Oprskali cale i ja kukuruze pre 3-4 dana,kombinacija je bila Rimsulfuron 100g (Herbicid Sorgum) za uskolisne i Monosan Herbi 500 2l (2.4 D)+ Stock plus 0.5l herbicidi za sirokolisne korove,doza za 1.5 ha. Palamida i bosiljak su slepljeni za zemlju i zute,muvar je zut,sirak zut i pocrveneo,kukuruz je bio 4-5 list.Za sada zadovoljni,kise nije bilo posle prskanja..
 
Nazad
Vrh