Trimeri

Ja imam bc900 i Husqvarnu RX244, i navoji nisu isti.
Glave im nisu izmenljive..
 
Danas palo prvo ozbiljnije košenje, spržio oko tri litra mješavine. Sve bilo super do pred kraj kad se počela rasklapati glava na vilageru BC1250s.
Sastavio i uz malo laganiji rad završio posao, a sad kontam da uzmem neku malo kvalitetniju da imam u rezervi. Čini mi se da se pisalo da od husqvarne paše bez prepravki, zna li ko oznaku?
Oznaka je T-35 Paše sigurno rekao mi lokalni serviser pošto imam isti trimer
 
Evo da se malo pohvalim...posle jedno 6-7 godina obnovio sam trim-flotilu...stara Husqvarna otišla u zasluženu penziju, kupio nov Oleo - Mac 440 (2,1ks) i tako upario sa Stih FS 90 koja i dalje radi kao sat.Što se cene tiče stvarno je povoljna, ako se poredi sličan model u Husq ili Stihl, sa malim popustom izašla 42 000 din.Standardna oprema (trokr. nož, alat, uprtači) i dve godine garancije.Originalnost ovih mašina ne treba dovoditi u pitanje, jednostavno nisu toliko popolurane da bi ih azijski stručnjaci štancovali, to je, pored cene naravno, jedan od glavnih razloga zašto je izbor pao na njih.

2442quq.jpg

312ictj.jpg

343t8co.jpg

126d4ox.jpg
 
Planiram kupovinu motornog trimera, vidim da dosta vas ima villager i da nisu losi, gledam ovaj model BC-1250Shttps://www.winwin.rs/alati-i-basta...a-travu-villager-bc-1250s-1-25kw-1176908.html, i ovaj Einhell https://www.winwin.rs/alati-i-basta...nhell-gc-bc-43-i-as-1-3-kw-45-cm-6811150.html. Razlika je nekih 50 eura, funkcije su slicne, sta bi bila vasa preporuka, budzet je oko 200 jevrica, namena kosenje oko 5 ari vocnjaka 2-3 puta godisnje?
Uzmi tog Vilagera i ne razmišljaj !!!
Imam ISTI, i gonjam ga po svakakvim terenima, idem uslužno i kosim, NIŠTA još na njemu nisam pipnuo, osim, redovnog podmazivanja !!!
Nije štucnuo ili kašljucnuo u radu...
Puuu, puuu, da ga ne ureknem...
Celu zimu ga nisam palio, pred par dana, sipam mešavinu, dodam mast u glavu, i vrrrrr, upalio iz prve, i odmah sam ga uposlio, da pokosim ispred kuće i oko kuće, za probu, a sutradan u košenje manjeg placa jednog vikendaša....
Naravno da je sve obavio bez problema...
Da mi je neko rekao da ću da hvalim P.R.C. mašine, popreko bih ga pogledao, u najmanju ruku...
 
Takodje preporuka za Villager.
Ja sam neki dan zamenio na tom trimeru membrane(koje je ljubazno poslao Sale Brkin), i usput izmerim kompresiju kad ono pokaza 10.5 bara. Kaze da radi sa njim vec 4 godine. Neznam kakav je bio nov, kada mu je sada tako jaka kompresija.
Imam i Husq RX244, koji je zaista mrcina, ali radije kosim sa BC900, jer je lagan i puno manje zamara.
 
Kog kineza od min 2ks, vilidzer ili nesto drugo?
Moze i konkretan model, tu do 200e, kose se dve vrzine kupine i taj korov, vise puta u toku leta.
Hvala unapred

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
 
I kod mene Vilager BC900 da kucnem u drvo radi već dobrih 10 godina.Imao sam problem prošle godine da nije hteo da upali i samo je promenjena svećica,izduvana stublina i popravio se.Sada sam mu namestio pauk glavu i samo gas.
 
Треба ми препорука за тример који може да ради са цилкуларом, како би ми послужио и служио у сецкању шибља, поред кошње траве у вукојебинама чалманским...
 
Danas došao s posla, negde oko 15 sati, pa rekoh da ručam, pa da zamenim glavu s strunom i metnem nož, da nakosim za konjetinu, kad ono, zajebancija...
Ne znam kako i zašto, ali NISAM MOGAO da izvrnem fiksirajući šraf štitnika, ISTOPILA SE plastika...
Mučio se ko (bitoljsko) magare, i na kraju je radila brusilica...
Eto posla bez vezu (i preko)...
20180422_180634.jpg


Minus za P.R.C. Kineza ! ! !
Mada i dalje sam pri (čvrstom) stavu u odbranu odluke da kupim baš ovaj model trimera....
Trimer radio besprekorno, nakosio sam za 15 minuta punu auto prikolicu trave, više mi je trebalo vremena da pokupim nakošeno, nego pri samom košenju...
U Julu ove godine pune dve godine kako ga "eksploatišem"...

20160818_071211.jpg
 
@dobrodol
Što skidaš kompletan štitnik kad stavljaš nož? Ajde za cirkular da se zamijeni sa malim štitnikom koji ide tik iznad sječiva, ali za trokraki nož je dovoljno samo otkačiti onu suknju sa nožićem.
Ne kontam ?
Vidi 'vako, ranije sam samo pomerao štitnik uvis na cevku, ali mi smeta i pravi mi neurozu, pa ga liferujem skroz, e ovaj put se nije dao tako lako skinut'....
 
Mislim da je košenje (i inače rad sa bilo kojom drugom mašinom) bez štitnika na mjestu gdje treba biti opasno po rukovaoca, a ne vidim apsolutno nikakvu korist od skidanja.
Jedino se onaj crni dio na plastičnim zakačkama gdje je nož sa sječenje viška silika treba skidati kad se koriste sječiva, a ostatak samo može donijeti nove povrede.
Prošle godine sam sa istom mašinom čistio parcelu gdje su divlji krompir i ostali korovi bili preko metar visine, a da mi nijednom nije zasmetao niti mi "pravio neurozu". :osmeh:
 
Bc 1900 je ljubazna masina...lako pali...pumpicu samo druknem dok ne osetim pritisak i vidim u crevu da ima gorivo...za neke amaterske potrebe i ne treba vise realno...i skuplje i sigurno je tezi.Bas video kod jednog prodavca u blizini da ambalaza od njega stoji u konteineru.Izgleda da ide prodaja.
 
Philby
Sve si u pravu !!!
Jasno je da je taj štitnik i više nego potreban, ali da vidiš u kakvim (ne)uslovima kosim, i ti bi ga se "slatko" otarasio...
Ali mi smeta, i to je fakat, velim ja, očas posla istamburam predviđenu površinu za dnevne potrebe ishrane pastuva...:osmeh:
U "dobrodolskim" vukojebinama, što reče galicije83, a odkude Čalma, bliža i dalja okolina...:ppozdrav:
 
Nazad
Vrh