Prikolice

Kolege interesuje me dali neko ima BRANTNER prikolice, interesuje me kakva su iskustva sa njima ?

 
Ima kod mene u Beceju par komada ali nisu ovaj tip vec UP prikolice kako ih narod uglavnom zove.Vlasnik ima samo reci hvale za njih.
 
Kupiš traktor ,moraš dokupiti opremu,kupiš plug pa i za njega doplaćuješ opremu,sad i za prikolice,pa kakvu ona ima opremu,sem cerade koje sam praviš gvozdene delove.

Nažalost ima dosta kao dodatnu opremu, a sve je skupo, i na svim prikolicame je ista priča !
1. Rezervni točak
2. Nosač rezervnog točka
3.Cerada sa arnjevima
4. Automacka poteznica
5. Platforma
6. Y ruda
7.Opruge za lakše zatvaranje stranica
8.Kočnice dvokružni sistem i još svašta koje ja nisam hteo ni da čujem :)
 
Y ruda je klasicna prevara. Potrebno je slicna kolicna gvozdja i za obicnu i za Y rudu. Kod nekih je doplata i mrezica preko zadnjih svetala, toliko:osmeh:
 
Nažalost ima dosta kao dodatnu opremu, a sve je skupo, i na svim prikolicame je ista priča !
1. Rezervni točak
2. Nosač rezervnog točka
3.Cerada sa arnjevima
4. Automacka poteznica
5. Platforma
6. Y ruda
7.Opruge za lakše zatvaranje stranica
8.Kočnice dvokružni sistem i još svašta koje ja nisam hteo ni da čujem :)
Dosta toga covek sam moze napraviti, (arnjeve, ceradu kod nekog privatnika napraviti po meri, siguran sam da bi dosta jeftinije bilo, rezerni tocak ako je vec potreban, felnu naci polovnu sa gumom ili gumu novu kupiti, drzac tocka takodje nije problem napraviti...) smatram da za te "gluposti" uzimaju mnogo para.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
To ti je kao kada udjes u Metro,cena bez pdv-a velikim brojevima istaknuta a sa pdv-om malim iako narod placa sa pdv-om a sva skupa roba u visini ociju.

- - - - - - - - - -

Za mehanizaciju imaju jednu cenu da te navuku a kada odes da pazaris sve je dodatna oprema,na plugovima standardna oprema su danas samo daske i raonici
 
Isto je i sa kolima.Osnovna cena 9.900€ a kad odeš tamo,ono ima motor,školjka,3 točka i volan.Sve ostalo je dodatna oprema.
 
To se kod nas odavno tako prodaje samo nazalost mi vec dugo nismo finansijski sposobni za kupovinu npr.novih prikolica pa ne znamo ni kako to sve ide.Sada kada su dostupni razni fondovi,donacije,bespovratna sredstva itd. steta je ne kompletirati je sa svom opremom fabrickom.
Ja sam bas bio srecan pre koju godinu kada sam kupio šasiju Zmajevke na licitaciji i kompletirao je "kao novu" za 4500 evra.Jbg kada smo tako navikli,inace u svetu niko normalan ne bi kupio sasiju staru 30 i koju godinu i od nje pravio prikolicu...
 
Druze ali ko je u PDV-u i dobije 50% povrata on ima za skoro iste pare novu ili ako ima 65% povrata moze da proda staru zmajevku, kupi novu vecu i ostane para.
 
Nikad nisam shvatao zasto ljudi nose rezervni tocak na prikolici. Onda bi trebalo nositi i dizalicu. Sta mi znaci tu tocak kad mi pukne guma kad nemam dizalicu i kljuc za tockove... Mislim da je mnogo bolje da stoji u supi u hladovini nego da ga vozam sa prikolicom i onako mi neko sve to mora doneti od kuce. Kao da se desava svaki dan, u zadnjih 10 godina mi se desilo dva puta da sam probusio gumu na prikolici i od tog sam je jednom doduvao i dovezao kuci.
 
Sasvim normalno da ces imati krstak dizalicu , par klocni I rezerni tocak ako Ides van sela

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
 
Zna li neko gde ima da se kupi ispust za prikolicu,rinfuz ili kako se to vec zove.??

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh