Prašenje krmača

Jutros u 3.30 do 7h oprasla 11 zivih .. kasnije posle 5 h izbacila posteljicu i jos 3 komada, koja su se ugusila , a zavlacio ruku ali bili su u kanalu nedohvatljivi jbg ovih 11 indeticni veliki krupni, ja zadovoljan spremaju se za ...pod malom rucnom ::000::
 
Poslednja izmena:
Kod mene tako pre mesec dana jedna inace peto prasenje izbacila 10kom i ja vidim napinje se jos,gurnem ruku ona duboka,ne mogu da dohvatim,kad uvece izbacila jos 5kom mrtvih.... jbg tako je to u svinjarstvu i opste u zivotu,nego neka je familija na broju :ppozdrav:
 
Kod mene je bilo ovih dana veoma rodno, Dansa landraska 19kom, danski jorksir 4 krmace, 12, 15, 15, 14, i ukupno oprasenih 14, jedna danska joksirka se sprema za prasenje inace ulazi u 118dan, nadam se do ponoci da ce poceti i dvije trebaju za 2 -3 dana da se prase, a jutros dvije odbijene od prasadi. Pozzz:ppozdrav:
2lm6r2o.jpg


2mnf3w2.jpg
 
Jedna mi je oprasila 11 pa je pod nju doslo jedno prase od ove nazimice sa 15prasica i jedno od landraske, a druga mi je oprasila 10 pa je od landraske 2 podbaceno i od jorksirke 1, stim od landraske je ujutro jedno otislo odma , tako da hrani 15 prelepi prasadi, ambijenti su vrhunski centralno grijanje vec radi zadnjih 50 dana konstantno dan noc a od polovine septembra pocinje nocno lozenje, a grejne ploce se gase samo u julu i avgustu kad zvizgan przi 40+. Stim da je izolacija na svim obijektima 10cm stiropora i Pvc stolarija :D
 
Kod mene zadnjih dana tri prasenja dve po 15 kom i jedna omanula sa 8kom.... idemo dalje,bice bolje sledeci put
 
Ajd kad se hvalite ,meni se oprasile krmače 3 kom. 2 drugo praš. koje nidu potraživale posle zalučenja pa od prilike kad se parnjakinja zalučivala one potražuju,elem 18 kom. jednog je nagnječila na prašenju i uginuo posle sat vremena i 1 drugi dan, druga 15 kom,dve nedelje su i svi na okupu, treća 3 prašenje ta koja je primila 2 put na vreme tj.parnjakinja od ovih 12 kom krupni i dodao sam jednog iz legla sa 16 kom.
 
Moze li biti sta od prasadi dobijenih u srodstvu otac-cerka? Danas mi se jedna nazimica parila bez mog znanja?
 
Cuo sam jedan slucaj u mom selu da su u istoj situaciji coveku prasad uginula prvi dan po prasenju. Ako ce vec da uginu bolje tad nego kad vec porastu. Sta ce biti obavesticu naravno.
 
Nazad
Vrh