Pioneer hibridi

Kod nas je Pregia imala fantastične rezultate, ali je 2 godine za redom bila jako budjava i batalili je.Zamena bila D-12 koji je isto bio odličan ali nije bilo budjavog.
Sejana i Florencia i Colomba...Colomba odnosila pobedu.
 
Pregia je bila prvi kuruz,sejao nju,F02 i Y54,Colombu nisam posto je htela da budjavi,Florenciju sam zadnji put sejao msm 2011g i bila ok.
 
Od Pionira za ovu godinu sam uzeo 0023 i 0216. 0023 ću sejati na 21cm, a 0216 na 22.5cm. Hteo sam i 0023 na 22.5cm ali me je promoter ubedio da ga sejem na 21cm.
 
Dukej nije velika razlika ,ako hoces podeli sa nama kako te je ubedio?Posle prosle god sve preporuke uzimam sa rezervom a ispod 24 ni ne razmisljam doduse priznajem nije pionir u pitanju
 
Dukej nije velika razlika ,ako hoces podeli sa nama kako te je ubedio?Posle prosle god sve preporuke uzimam sa rezervom a ispod 24 ni ne razmisljam doduse priznajem nije pionir u pitanju

Moja zemlja je u najlošijem delu srbobranskog atara, visoka, vodopropusna, blizu žuta zemja - takozvani gornji razlevi. Jedan deda od blizu 90 god. koji je još uvek aktivan i koji ima zemlju blizu moje, mi je rekao da su razlevi počeli da rode sa pojavom veštaka i da su tek tad prišli ostatku atara. Naravno, drugi bitan faktor je voda, al' u poslednje vreme je to velika nepoznanica, tj češće su sušne od kišnih godina - a to se kod nas najpre oseti zbog veće vodopropusnosti zemlje. Mi prvi počinjemo sa vršidbom, često desetak dana ranije od ostatka atara. Tražio sam preporuku za takvu zemlju i dobio odgovor da bi 0023 tu odgovarao. 0216 je bila moja želja. Ranijih godina sam sejao na 21cm i sad sam hteo da još više povećam rastojanje, rekao sam promoteru da me visoki prinosi ne zanimaju, već isključivo neki srednji rod, tj. neka stabilnost po mogućnosti ako godina nije baš kao prošla... Pošto je prvi sledeći razmak na sejalici 22.5cm odlučio sam se za njega (govorim o hibridima za kombajn, za čardak ide na 26cm NS 6102). Kad je to čuo, promoter je rekao da 0216 može na 22.5cm jer će u povoljnoj godini dati malo veći klip u ređem sklopu, al' da to ne važi za 0023 i da njega sejem na 21cm da bih smanjio gubitke. Eto, tako sam se odlučio te razmake...
 
Ovo ako citaju gospoda iz Delte je upravo razlog zasto nismo tender realizovali. Nama je nudjeno 6200, a sada kada nije prodato sada moze po 5800. U aprilu ce moci po 5000. To niej fer ponasanje izgubicete klijente.
 
Hteo sam da sejem prvu grupu medjutim kad sam video cenu 6150 din odustao sam... kupio sam sve trecu grupu(0725) za 4900 inace ne sejem puno kukuruza ove godine ali oni stvarno preterase sa cenom.
 
Mi koji smo njihovi kupci godinama, i kupujemo seme na vreme, ispadamo magarci.
Ovakvu muljavu politiku Delte ću dobro zapamtiti za dogodine, kada budem odlučivao čiji asortimen semena ću kupovati :zli:
 
Nazad
Vrh