Kukuruzni adapter za kombajn

Danas smo spremili kukuruzni adapter za žetvu suncokreta,uz dodatke majstora Jbrtka

s59a0v8.jpg
[/IMG]
 
Jel bi mogao neko da postavi slike ko na Zmajevom adapteru ima montiranu secku ispred grede, tj. ispod otkidackih valjaka?
Mislio sam da prepravim ovu moju, posto mi se ne svidja kako radi kad se potera.
 
Citao sam ovu temu i cini mi se da clan Shale ima tako ugradjenu?

Bas je nemoguce preraditi ispred?
Posto ovako sece tuluzinu tek kad je otkidacki valjak povuce do kraj, i zbog toga lose tarupa.

Kako sam gledao, bilo bi i nekako izvodljivo da je kuciste nesto manje, osovina na koju se montira noz kraca, i nosac kao i nozevi manjeg precnika. Samim tim bi i lezajevi manje trpeli.
 
Neko ja forumu ugradio secku ispod odkidackih valajak i slike je stavljao ali je posle slabo bio aktuvan na forumu pa ne znamo kako je prosao, da li ima kakvog boljeg efekta.
 
Kod drugara je urađeno tako ali se meni ne sviđa.Prvo su isekli nosače baterija da bi mogli da ubace kućišta i time oslabili konstrukciju.Adapter ne može i ne sme da se spusti skroz dole a ove godine je itekako bilo potrebe za time jer je vetar napravio šou.Nisu ti adapteri predviđeni za takve egzibicije.
 
Da, ja sam ove godine fuljao moj adapter sve po zemlji, ko nikad do sad, da se skupi onaj jad, jer su klipovi bili na visini žabi do ramena.
 
Nadam se da će iostra naći malo vremena pa da škljocne neku sliku..... Na njegovom adapteru nije ništa sečeno a postavljeno je napred kućište i značajno bolje radi u odnosu na ove iza grede. Ali i ta varijanta ima mane. Mislim da ne može skroz dole da se spusti heder,uključuje se sa vršalicom..... Iostra,javi se!
Btw,ja sam danas probno postavio 3 produžena noža (xxxl) na jedno kućište (Janova sečka iza grede),pa od nedelje sledi izveštaj da li ima neke razlike ili nema.
 
Poslao sam mu poruku, ako se ne javi, ja cu svakako nesto probati, pa cemo videti.
I ja sam mislio duze nozeve staviti, ali opet je to daleko a i vece je opterecenje za lezajeve. Radice bolje, najverovatnije, no ti nas svakako obavesti.
 
Meni je ove godine secka od Brtke zadavala muke na adapter NH NL41.Klipovi su bili nisko i morali se jako spuštati adapter.Posto su kućišta mnogo van adaptera moralo se mnogo paziti.I pored pažnje kačili smo u zemlju često. Ne svidja mi se položaj kućišta.
 
Nazad
Vrh