ZMAJ kombajni

Bez uvrede nisam mislio nista lose ali iznosim svoje misljenje,ja ne mogu nista da preporucim za 2-3k eura jer za te pare nema nista a da moze da radi bez nervoze,tj kvarova.I ako bih morao nesto da preporucim to je 142 od 7+hiljada eura,nista jeftije da se ne gleda po oglasima,a ovde kod nas se kupuje obrnuto bilo sta daje u pitanju uvek se gleda najeftinije....a najeftinije je uvek i krs,i taj krs NE MOZE da se sredi NIKADA zato sto ste vec pisali par stranica unazad,delova u kvalitetu stvarno vise nema pa i ako hoce neko da ulozi i onoliko koliko ga je platio ponovo nece dobiti masinu za narednih 10.g vec samo za 2-3,i pitanje je dali i te tri moze da izgura ako neko radi 100-tinak hektara godisnje.
 
@Petar 90 Gledaj neki strani kombajn koji nosi 3m heder i troredni adapter za kukuruz.
Naprimer neki Epple, Claas, Deutz. Ako nemas dovoljno, uzmi kredit, isplatice ti se bolje nego Univerzal kog sa 2-3 godine mozes prodati samo na kilo.

- - - - - - - - - -

Ako ces vec Univerzala ima kod mene jedan na prodaju koji nije radio sigurno zadnjih 20 godina, a celo vreme je garaziran. Radio je samo psenicu, ali mislim da ga neće dati ispod 3.000e. Ako te zanima mogu pitati.
 
Ne mslim ja kupiti kombajn za 1000-2000,planiram dati izmedju 5000-7000e da bude sa kukuruznim i hederom za psenicu,ako za te pare ima nesto solidno da se nadje....Ali pitam za savet i preporuku
 
Aaa tako znaci Petre,to je vec druga stvar,trebao si to odma napisati.Mi se maltene posvadjali oko toga sta bi tebi odgovaralo od kombajna:haha:.
 
Za te pare moze dobra 142, ali treba dobro gledati. Nas je otisao za 7800 sa kukuruznim adapterom iseckom za slamu. Bio je u dobrom stanju uvek odrzavan. Samo gledaj uvek da ides kod domacina jer jako je puno nakupaca koji ce ti uzeti 1000€ za njihovu marzu.
 
A kakve su 143 mladje od 2000 godine vredi li za to dati ono sto se trazi u oglasima za njih.

Uvek je bolja opcija kupiti nekog Fahr - a, idi Claas - a, nego zmaj 143.
Imas naprimer u doljevcu New holland 8050 sa Mercedesom za 12.000e. Jedina mana je 3m heder.
A za 16-17000e se može kupiti dominator 76 koji će pojesti dve 143 ojke. A te 143 što kazes se ne mogu kupiti ispod 10.000e
 
Zmaj 142 1983.god,kupljen sa smotanim hederom,heder rastavljen,poravnan te srezan na 3.60,i zamijenjeni ležajevi,mjenjane osovine slamotresa skupa s ležajevima,osovina bitera,ležajevi elevatora ovršene i neovršene mase,ostaje još sredit kočnice i farbanje u proljece..

slike.php
[/URL] [/IMG]
 
Pa ispod 5000e tesko da bi naso i 133 sa oba hedera,vidim po oglasima da je cena samo za zitnu varjantu 3000e....racunao sam na to plus heder za kukuruz....
Ali po vasim savetima bolje odvojiti jos 1000-2000 i kupiti dosta kvalitetniji kombajn....
 
A kakve su 143 mladje od 2000 godine vredi li za to dati ono sto se trazi u oglasima za njih.
Da li vredi ne znam, ja imam Z 143 2004 godiste i zadovoljan sam sa njim. Skinuo sam ga sa lizinga pre 8 godina. Sem sto je limarija malo losija ali i to se dalo ojacati i srediti ja drugih problema nisam imao, ni jedna sovina mi nije otisla, a ostalo sta se desi desi se. Lagere kakve stavis toliko ce ti itrajati. Samo ako planirate da ga kupite gledajte da bude kamiksov motor, jaci je i lakse mu je. Ja bih pre kupio njega nego nekog stranog iz 80-ih
 
Mercedes motor ide i u najveca DF kombajne sto je za mene bio sok, jer sam ocekivao Deutz motor. Mercedes je ipak No1 (ako izuzmemo Scania kamionske motore koji se ne ugradjuju u kombajne a tog su ranga snage).
 
Volvo i Valmet motori su mozda i za Mercedes i za Scaniu tata i mama ali em sto ih nema em sto nisu jeftini. Moja Mecka jos nije ugradjena, ceka da se ja smilujem i sredim plocu i sasiju pa da se montira :D
 
A sta kazete na iveco motore kos nas majstor Balic ubacuje iveco motore iz ladnjaca kamioncica u velike zmajeve,potrosnja mizeria jeftini a motori pale ko mine. Samo sto hladnjak treba posebno traziti veci.
 
Sačuvaj ih,trebaće ti! Probaj da čukneš po staroj osovini i po novoj,da čuješ razliku..... E jedino ako si namontirao osovine onda ne možeš.... Ili da odeš tamo gde si ih kupio pa da ih malo oslušneš.
 
Nazad
Vrh