Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Eh jbg kad ne piše on a ja nzm sve detalje.... Ma nešto mi je petljo da tako ne sme ili ne može zbog nečega.... Dolaziće sutra do mene pa ću ga pitati. U svakom slučaju hvala na odgovorima!
 
Primer, K.O Šabac, procenjena trzisna vrednost polj. zemljista je 2 500 000 dinara, po njoj se racuna porez na prenos apsolutnih prava, ugovor sa time nema nikakve veze.
 
Kris,jedno vreme je bio taj problem (cena zemlje bila u padu a ovi odozgo nisu verovali) sad više nije problem. Cena oooode u nebesa....
 
1 Hektar. Rec je o parcelama blize gradu, sve dalje je naravno procenjeno jeftinije. Na kraju krajeva, ako neko hoce da kupi mimo prava prece kupovine, treba da bude spreman da plati i vecu cenu za prenos. Ne vidim nista u tome dramaticno, po onoj narodnoj plati pa se klati.
 
Poslednja izmena:
Vlado pa to nema ni u Srbobranu da toliko košta hektar ni kod poreske uprave(a navodno najbolja zemlja u evropi:osmeh:)...Imaju tablicu po klasama (1,2,3,itd...) i ide po kvadratnom metru...A cena m2 uzeta iz zadnja 3 kupoprodajna ugovora.:ppozdrav:
 
Tako ti je procenjeno u Šapcu, konkretno za K.O Šabac, postoji jos jedan razlog za to. Buduci da se na tim parcelama uglavnom podizu objekti, pre dobijanja gradjevinske dozvole, potrebno je izvrsiti prenamenu iz poljoprivrednog zemljista u gradjevinsko, naravno za to se placa naknada koja iznosi 50% od trzisne cene. 50 % od 2,5 miliona dinara pa ti vidi. Naravno, interes i drzave i lokalne samouprave je da se svaki put uzme novac i to je to.
 
I još nešto vezano za ubacivanje veće cene u ugovor (radi odustajanja komšije) može da bude mač sa dve oštrice...Pod 1.-Komšija je možda spreman i da plati tu cifru veću (a gde to vodi zaključite sami)...Pod 2.-Lako može i prodavac da potražuje od kupca da isplati tu cifru (veću) iz ugovora a dve cene moraju da se slažu iz ugovora i iz ponude komšijama...:ppozdrav:

Siniša po meni najkorektniji način da se ode do tog komšije od koga se boji i da mu na lep i ljudski način objasni situaciju sa gospođom koja isključivo njemu hoće da proda svoju zemlju i garantujem da će naći zajednički jezik...:ppozdrav:
 
Pa i ja mislim da bi se dogovorili ali ovaj neće da rizikuje jer je ta zemlja nekada bila dedovina ovom komšiji....
 
Pocinje susa da uzima danak davno nisam video ovakav oglas,,Poljoprivredno zemljište - 104 hektara obradivog zemljišta 1. i 2. klase u jednom komadu u blizini Bačke Topole.Za više informacija pozovite 063/527-459 Zoran Bodor, licenca Ministarstva trgovine br. 315 (Solis nekretnine, Novi Sad, upisan u Registar posrednika br. 544, tel: 021/520-231)
 
Pa možda,ali trenutno znam da razmišlja samo u ovom pravcu-kupiti a da ne pita komšije....
Kupio drugar zemlju a da nije pitan komšija. Pošto je njiva nepravilnog oblika "presekli" su parcelu i kupio je deo njive koji je širi u odnosu na komšijsku,tako da i drugi deo njive kada kupi komšija neće moći napasti ugovor.
 
Kod nas nesmes da pitas komsiju za potpis oma oce da ti uvali i njegovu,Titel i Lok u zadnji 15 godina mesta sa najmanjom kolicinom padavina u celoj Vojvodini garant.
 
Nazad
Vrh