Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ovakvi su kukuruzi u Beceju maltene SVI.....
vXyWH2W.jpg
[/IMG]
 
Pa nije dobro, sitni klipovi po 200grama zrno nije onako kako treba ali kazem zadovoljan sam sto ima i ovoliko, neznam kakav ce prinos biti onako od oka oko 4-5th i to mozda. Nego nije to neki problem jer to sitna stvar, ljudi koji imaju mnogo povrsina a nemaju prinos imaju velike gubitke.
 
Obećane slike, nisu neki lepi primerci ali to je u njivi, zp 606 prvih 6 klipova-klipčića i ulix 4 klipa.Zp ima oko 25-30% jalovih po mojoj proceni a pregazio sam njivu uzduž i popreko a ima i po koji solidan i onakvih malih klipića, otprilike 30-35% i jednih i drugih, da dodam da je njiva ravna kao tepsija plus niži teren ali je jalov na oaze, tačno vidiš po stanju kukuruzovine gde je jalov gde ga ima.Ulix prva dva klipa su iz nižeg dela parcele pa se blago penje tako da su ona dva sa višljeg dela, nema jalovih.
 
Najvise cu ce uhvatiti za glavu kad ode u silos jer ne moze sve u cardak da stane ove godine, pa kad mi tamo obracunaju + ne plate koliko mogu od kuce da dobijem.
 
@ sale ratar

Kakav je svila na tom ZP 606? Jel onako velika i bogata, ili je jadna i mala i tanka?

Kod mene je ZP 606 puko skroz (jalov).
 
Dukej bio sam da ga obiđem u vreme oprašivanja i diabrotike je bilo na svako stablo po 3-5 komada, takav napad nisam skoro video, svila opašena skroz a vidi se i po onim klipčićima kako se oprašio tako da nije samo suša kumovala.
 
Ee tu se vidi kvalitet hibrida u oplodnji , ima nekih hibrida koje sam gledao , kao što kažeš , napad diabrotice kakav nikad nisam vidio, pretpostavljam dosta veći nego što ti kažeš :osmeh: , otprilike u tom momentu po 10-20 insekata po stabljici , znaš kad glodju listove i jedu listove tamo blizu stabla , a brade (svile) nema uopšte , kako izlazi tako briju , i za čudo nakon toga klipovi nisu previše krezavi .
 
I kod mene je zp 606 zeznuo stvar načisto. Pre neko veče sam išo malo u obilazak. Na istoj parceli zastareli ns640 ga ošišao skroz. ns ima srednje i dobre klipove a prilično je podgoreo, za ovu godinu ok. a zp se drži stablo puno bolje ali klipova ili nema ili su pola oprašeni ili su mali nikakvi retko da ima dobrih. Sto je najgore nisam ni hteo taj 606 nego nisam nigde našao 560 pa sam njega ubacio.
e ali zato zp 555(doduše na parceli bliže reci) sasvim solidno izgledaju klipovi zadovoljan sam
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh