Višnja

Još ne razmišljam o točnom terminu berbe jer ko zna kakvo će vrijeme bit u idućem periodu.
 
Stanje na današnji da.

25pstq9.jpg


Imago trešnjine muhe uhvaćen na žutim ljepljivim pločama u utorak. Acetamiprid i okvašivač su idući korak.

Sa urodom sam zadovoljan, sad samo da dođe do gajbice (da ne bude leda il nekog drugog zla).


Kako planiras da se izboris sa tresnjinom muvom,jel acetampirid poslednje prskanje pred berbu za tresnjinu muvu ili ces ici sa necim jos?I koliko litara trosis po h?Hvala


@leskovac-To je preterivanjee,ne verujem da ce biti 100 dinara,sta vise sa 70 ja bih bio zadovoljan
 
Sta ces sada koristiti?Ja sam prskao prvo sa dimetoatom,pa polux,sada cu tonus kada dobiju boju
 
Ja ocekujem ko i svake godine oko 10,15.juna..i uvek isti problem,moja visnja zrela a hladnjače jos ne pocinju otkup..ko zna gde cu sa njom..
 
Plati nekom ko ima hladnjacu da ti ih pricuva a posle ih prodaj u drugoj hladnjaci...valjda nece propasti, mozda da beres nijansu zelenije.
 
Čuo sam danas da bi početna cena trebala da bude 60 din. Koliko je to tačno ostaje nam da vidimo uskoro !
 
Da li zna neko koja sorta višnje stiže ovih dana ? Pre dve godine sam dokupio 20 komada iz jednog rasadnika tražio sam šumadinku a dobio sam ko zna šta. Isto je krupna a ima tamniji list od šumadinke

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
 
Поштовани пријатељи, да ли је боље формирати воћњак са изданцима мареле или је боље користити неку подлогу а на њу калемити калем гранчице мареле.Тотални сам почетник али бих формирао воћњак са вишњама типа марела пошто имам неколико веома добрих карактеристика.
 
Imam jedno pitanje, imamo mladi zasad visnje, 4 godina i do sada nismo brali jer je mraz prosle godine sve odneo a sada je ostalo nekih 60-70%. Interesuje me kada stizu za branje oblacinska i sumadinka, da li do kraja juna ili pocetkom jula? Interesuje me okvirni datum radi drugih stvari.
 
Druže tačan datum zavisi od godine do godine, ove godine vegetacija ide normalno, ili blago kasni, prošle godine je išla 10 dana unapred. Računaj sam kraj Juna, mada sam ja prošle godine Šumadinku dobro zrelu brao prvih dana Jula, a za konzum ide neki dan ranije. Oblačinka obično sazreva 55-60 dana nakon precvetavanja, okvirno.
 
Nadao sam ko ce odkupiti visnju ove godine,odgovara im sto stize ranije,bave se preradom i pase svaki dogovor..cena se naravno jos ne zna..
 
Dali neko sa Fruške Gore ima šumadinku, kod komšije u voćnjaku ima jedno stablo višnje on nema pojma koja je inače je jako krupna i pošto neorezuje rodne "grančice" su joj oko pola metra potpuno ogoljene a rod je samo na krajevima uglavnom sve podseća na šumadinku sem vremena zrenja pošto zri ovih dana.
 
Ja jutros obišao višnjar, izgleda prelepo iz daljine, ali kada sam prišao videh da je mnogo plodova zakačio grad i da se jedan deo nalazi na zemlji.
Pitanje za iskusnije je, da li će ove rane od grada zaceliti ili će biti onako šaren plod koji verovatno može samo u neku 2.klasu? I ove plodovr što su na zemlji, da li je to višnja odbacila namerno ili je grad polupao?
 
Nazad
Vrh