IMT

Odmeravajuci ventil se glavi u kucistu pumpe kada se ugasi traktor on ostane u ugasenom polozaju i nema dotoka goriva u rotor, treba ga zameniti nije komplikovano moze na licu mesta bez skidanja pumpe.
 
Ajde da pitam malo upucenije kolege, da li svi 577 imaju 5 brzina i ako ne od kojeg godista se radi sa 5? Hvala

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока
 
Svi 577 su sa 5 brzina, oni sto imaju 3 brzine i S44 motor mogu biti najcesce 578 a sa prednjom vucom 579. Ima tu jos oznaka i varijacija ali je generalno da svi izgledaju kao 577 stari tip i svi su njegovi prethodnici.
 
Kod mene na 560,a mislim da je rezervar isti prestaje da vuce gorivo kad je ispod 4 litre...[/QUO

Kod mene je ocigledno bilo vise,kazem ispod 10l nije sigrno mada mi se nikad za ovo godina nije desilo da povuce zrak zbog manjka goriva te tako i nisam znao da moze stat vec pri tih tricavih 10 l. Ferguson me znao jednom dovest kuci sa gorivom koje je bilo samo u filterima te sam sve dosad bio ubedjen da je isti slucaj i kod drugih imt traktora,sad vidim da nije.
 
Imama dilemu, posto vec imam dva 539, da ovom kome nije otvaran motor, zamenim motor jacim (558-560), ima par oglasa koji to rade, e sada, me interesuju vasa islustva oko tog posla i takodje kako registrovati takav traktor i moze li uopste?
 
Po meni to je cista glupost nabudzivati toliki motor na 539 jednostavni je prodaj jedan i kupi 560 sa uskim gumama i imaces sposobniji traktor i jaci.Ne vidim svrhu tom radu niti je diferencijal predvidjen za takav motor niti ima potrebne tezine da bi imao maximalnu iskoriscenost.
 
Ja mislim da pumpi nece nista skoditi ako ostanete bez goriva mislim da je to mit nikome zbog toga nije stradala pumpa uvek je neki drugi razlog.
 
Neće vraga sad kad je bila pri kraju , dok je bilo bar pol rezervara išao je po brdu.
A kad je ostalo 10 litara krepavao je.
POjede joj lamele izbrusi je podmazuje se preko goriva .
Ostavlja posljedice sigurno.
Na 577 odozdo , na skipu odozdo, na 539 odozdo.
 
Ja mislim da pumpi nece nista skoditi ako ostanete bez goriva mislim da je to mit nikome zbog toga nije stradala pumpa uvek je neki drugi razlog.
Ништа неће фалити линијској пумпи високог притиска јер се она подмазује уљем,а ротационој ће сигурно сметати,у најгорем случају може и ротор да откине...
 
Ништа неће фалити линијској пумпи високог притиска јер се она подмазује уљем,а ротационој ће сигурно сметати,у најгорем случају може и ротор да откине...
Roto pumpa kada uvuce samo malo zraka, traktor se onda i gasi.
 
Price za malu djecu da PVP crkava ako se ostane bez goriva... Kad sam brenu kupio i sam se cudim kak je do kuce dosla. kad smo krenuli u posao crkavala svakih 10-ak minuta koliko je krsa bilo u rezervoaru i sve se poodljepljivalo i stopalo usis goriva. Na dan sam ju SIGURNO 6-7 puta morao odzracivati. Jednu je noc prenocila u sred njive, 300m od kuce, jer vise nisam imao zivaca da odzracujem traktor. Sutradan ujutro preradio da ne ide s plovka gorivo nego s dna rezervoara i tek je onda krs poceo stopati. al kroz 5-6 dana takvog mukotrpnog rada i odzracianja i mjenjanaj filtera, traktor radi kao blesav.
 
Nece pumpa nikad ostati 100% suva. Ona cim malo vazduha povuce gasi traktor i imace bar malo nafte dovoljno da ne zariba. Drugo je ako ona povuce vodu iz rezervoara. Pa meni je Rakovica xy puta ostajala bez goriva pa pali na pola kljuca, veruca, hladna, odlicno vuce i prima gas. Pumpa nikad skidana nije. A desavalo se da vazduh luftiramo alnasovanjem motora.
 
Nazad
Vrh