Slobodna diskusija o traktorima

Pa mahindre su ok. Koliko sam ja pricao sa vlasnicima

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
 
за почетак индијци производе тракторе...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока
 
Koliko sme da bude širok traktor točkaš u javnom saobraćaju? Komšija ima duple točkove na rusu 1025 i policija ga je zaustavila zbog prevelike širine. Sa tim točkovima je širok 2.90m ali policajac tvrdi da ne sme biti širi od 2.55m. Pri tom je još vukao cisternu majevicu (one za septičke jame, on u njoj vuče vodu za prskanje) i za to je popio kaznu zato što cisterna nije registrovana (iako je sva signalizacija ispravna).
 
Moze biti i siri, ako je registrovan i dobio resenje agencije za bezbednost saobracaja. Kombajni su uglavnom oko 3 M sirine, pa i vise ovi veliki od 6 slamotresa.
 
Ok, da li to znači da je traktor nosio radilo (npr. setvospremač), onda ne bi bio problem (ako ne prelazi 3m), ali pošto je traktor išao solo (tj. nije ništa nosio već je vukao cisternu) onda je problem što je širi od 2.55m? Šta bi bilo da je npr. sa takvim traktorom nosio neko dosta uže radilo od traktora, npr. ciklon?

U policiji su ga savetovali da u opštini izvadi neku specijalnu sezonsku dozvolu za kretanje širokih vozila i onda ga policija neće dirati. Sad mi to nije jasno, kako nešto može da bude nebezbedno u saobraćaju a kad u opštini platiš dozvolu za to onda više nisi nebezbedan za druge učesnike u saobraćaju?
 
Kod nas pisu kazne uredno za kombajne koji se po cesti voze bez pratnje automobila s rotacijskim svjetlom. Po pravilu treba ici policijska pratnja al kad zetva krene, kombajni samo lete lijevo-desno. Tko god se vozio lane s hederom na kombajnu u jednom vecem mjestu su policajci uredno iskljucivali iz prometa i morali su dovuci kolica i otkopcavati hedere, cak ako je kombajn isao pod pratnjom...
 
Nasa drzava je takva da kada platis onda sve moze, a dok ne platis onda si u prekrsaju.
Tako je i kod mene u opstini bilo pre dve godine.Ako platis neku taksu ~3000 din onda dobijes potvrdu da smes biti vangabaritan.Platis i onda mozes krsiti zakon.

Послато са X5max_PRO уз помоћ Тапатока
 
Koja slika sa danasnje traktorijade.

image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg
 
Nazad
Vrh