Centralno i etazno grejanje.

Ja imam ovakav i 1000-1500 din manje struje :ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
Pa lepo propadne.Kod nas su ljudi takvi da ako su ti dali slamu tu istu moraš da skloniš u određenom vremenskom periodu inače se zaorava ili zatanjirava sve u zavisnosti šta se planira na toj parceli a velika većina onih koji su prešli na bio masu kao energent ne seju soju već uzimaju od drugih.
Paraćinac radni sat je 300 dinara pa računaj.
 
2wn38mr.jpg
[/IMG]
33d8o5u.jpg
[/IMG]Jedan drugar koji drzi stovariste mi je upravo doneo 2 vrece ovok gebijevog peleta od suncokreta,probao sam da stavim na gorionik onoliko koliko mu dodaje na jedno lozenje,i mogu da kazem da ima diplo jace sagorevanje od drvenog peleta bioenergy point,za isto vreme sagoreva,a plamen je toliko veliki da ga baca cak do dimnjace,sto do sad nisam na ovom mom kotlu video,jedino mi se ne svidja sto je pelet precnika4 mm,ali to mu nista ne smeta...i cenovno je dosta povoljniji od drvenog,trenutno je oko 18,5 din kg ili 276 din vreca.
 
Za te pare koj onda traze u Slovacku? Tamo imaju 2.2e/h. Ja placam 100 po satu ili 1200 dan. Pa mi cudno kad kazete tolike cene...
 
Kolega Steco dobro da si podvuko da je gas najekonomicniji,e pa ja imam gas od 76 godine pa nesto nisam siguran u konstataciju

Napisao sam najekonomičniji automatski sistem(osim tplotna pumpa,možda)
Pogotovo si se "ekonomično "grejao ako imaš gas tako davno,jer mi imamo od 1994 i do bajatovića računi za gas su bili uglavnom manji nego za struju stim da zbog spora sa nekim distributerom dve godine nismo ni plaćali(kao baćuške)
Naravno da ako umesto radijatora u svakoj prostoriji stoji maja7 nema ni ekonomike ni logike,a tema je centralno grejanje.
 
Marko ja pričam kako je kod mene u selu gde su placevi najčešće 17 m širine. I naravno da se komšije guše kad je nizak pritisak i sav dim se spusti dole bez obzira koliko je dimnjak visok. Tvoja je stvar da li ćeš se cimati oko unošenja i iznošenja bala ili drva, ali ne verujem da ćeš biti za takvu rekreaciju kad budeš imao 50 ili 60 godina života. Pričamo o komforu, a evo ja ti od srca želim da se celog života greješ na soju i da uživaš kao do sada. A onima koji se greju na plin da ne bude nestašica a cena stabilna na nivou ove koja je sada.

E to je već malo preciznije, u tvom selu je možda tako što ne znači da je i u ostalim.Ja planiram,da do 50 ili 60 godine uštedim, pa da i ja mogu uvesti gas :haha:.
 
Da li neko ima centralno a da se greje na struju? Koliko je to isplativo? Kontam da je najveći problem crvena tarifa...
 
Mi radimo 5cifren broj bala godisnje sa uzivancijom, radnici zarade svoje dnevnice mi zaradimo na balama, sta ces lepse :ppozdrav:
U tim ciframa se provuce i 1600bala za grejanje za 2 domacinstva, a tu razliku od 8000din do 100 000din (pa x2) koliko vi platite drva i te vase pelete, mi to sa uzivancijom potrosimo u kafani sa drustvom (sto kaze @mindjusar :cvetic:) :haha:
 
Da li neko ima centralno a da se greje na struju? Koliko je to isplativo? Kontam da je najveći problem crvena tarifa...
Naravno, podno, toplotna pumpa, moja od 1 Kw elektricne energije proizvede 3,5-3,7 Kw toplotne energije a ako imas klasicni grejac vode onda je odnos 1 naprema 1 ili manje.
Postoje modernije TP novijih generacija koje proizvode i do 5,5....::novac:: :ppozdrav:
 
Bog te maz'o kad udjem u temu o obradi zemljista pricaju da je oranje neprijatelj zemljista, tu su gruberi, podrivaci, ureja u jesen i sto drugih cuda, a sad lepo u jesen odnesu zetvene ostatke, a onda se cudimo sto nam je humus manji nego dok su dedovi sa 8 osnovne skole radili te iste njive.
 
Gebi u bilo koju bransu da udje on odmah uzme 30% trzista:osmeh: Drugar radi u Gebiju veleprodaji i tog peleta od suncokreta ne mogu da navuku koliko se prodaje.
 
Naravno, podno, toplotna pumpa, moja od 1 Kw elektricne energije proizvede 3,5-3,7 Kw toplotne energije a ako imas klasicni grejac vode onda je odnos 1 naprema 1 ili manje.
Postoje modernije TP novijih generacija koje proizvode i do 5,5....::novac:: :ppozdrav:
Hajde, ako ti nije smor, objasni mi kako tačno funkcioniše ta toplotna pumpa i šta mi je sve neophodno da bih ugradio takav sistem. Hvala.
 
Procitao sam naslov teme i nisam zalutao kazi mi koliki je mesecni racun mislim kubika za mesec dana.Ja sam na izvoristu damaceg gasa i u zadnjih 10 ak godina nemam lepe reci za njih vazduha koliko hoces brojcanik se samo okrece.Nisam imao nameru da te nerviram ali nisam cuo koliko kubika trose gazdinstva za grejanje na gas.
 
Nazad
Vrh