Claas

Takav je i kod mene samo od 79 stepeni.Temp.drži na 80 a kada dođe do 85-90 ometla se kutija i gas.Jel ti ventilator remen(kaiš)našpanovan ili labav?
 
taj termostat mora stalno biti na mestu,proveri stari i novi na sporetu u serpi sa vodom,jos ako imas i neki sat da ubacis da vidis na kojoj temp. pocinju da otvaraju....
pogledaj da ventilator nije slucajno naopako okrenut

- - - - - - - - - -

jos nesto,dal redovno cistis ujutro hladnjak,dal dizes onaj centrifugalni bubanj da ocistis,ume da pravi problem u psenici jecmu i kukuruzu,mora svako jutro da se cisti,dok u soji i suncokretu nemora svaki dan,najbolje je da imas neki usisivac i samo pousisavas hladnjak prvo i kutiju okolo pa posle malko izduvas kroz sace
 
Izduvavam hladnjak svako jutro,ne budu jako prljav,stavio sam novu cetku.

- - - - - - - - - -

Nemam stari termostat,nije ga bilo kad sam ga kupio. Verovatno se grejao i prethodnom vlasniku.

- - - - - - - - - -

Ventilator sam vratio kako je bio,jedino da nije vec bio okrenut naopako,posto mi je ovaj sto mi je prodao kombajn rekao da je menjao pumpu. Uporedio sam smer peraja na rusu,isto je tako stavljeno.
 
Proveri onda taj sto imas dal je ispravan u vodi,jer bez termostata ce se sigurno grejati kad je napolju vrucina i kad uprzi zvezda a moze da se desi da i taj neradi kako treba i dobijes opet iste simptome i odmah te odvlaci na drugi kvar,proveri ga obavezno uz neki sat i nadam se da ga nisi slucajno naopacke okrenuo ako to kuciste dozvoljava kod njega,jer bo sam svasta dozivio i nagledao se,jos nesto,nemoj nikad nasuti do cepa antifriz jer ce uvek da izbaci jedan deo,jedno 3 cm ispod cepa,tako da mozda i to moze da navede da trosi vodu a ustvari ne.....
 
Onda je nešto ili zapušeno ili postoji problem sa termostatom.Kod mene nije bilo termostata i nije se grejao motor ali smo ubacili termostat iz razloga što u sezoni kukuruza temp.nije prelazila 40 stepeni što nije zdravo po motor pa je ubačen termostat.Na traktoru sam imao problem da se grejao i izbacivao vodu napolje gore preko čepa i prelivnog creva.Skidao hladnjak,izduvavao,ispravljao saće,prao i jok on po starom.Onda sam otvorio kućište da proverim termostate i ono prazno,nema ga.Kupio oba,namontirao i dobio drugi traktor.Na +40 radi šta hoćeš temp.ne prelazi 80 stepeni dok se pre toga i po zimi znao grejati.Nije glupost termostat i nije džabe ugrađen.
 
Zvao danas Ikaterm,da promene sace 80000.00+pdv

- - - - - - - - - -

Zvao sam na onaj br sto stavio Dejja,nekad se zvala firma termo in,covek radi ciscenje i krpljenje.

- - - - - - - - - -

Varmont nista nece da kaze dok se ne donese hladnjak.

- - - - - - - - - -

I zvao sam neku firmu Swiss iz Kragujevca,kod njih je ciscenje do 10000.00.a rade i zamenu saca.
E sad nemam pojma sta da radim
 
Necu da te ubedjujem ni u sta,al po meni prvo kod nekog otvori i ocisti hlasnjak..jeftinije je,lako posle mozes menjati sace u ikartemu ako ne bude drugog resenja..
 
Šalji u Inđiju.Ja sam takođe radio u Inđiji firma Mansa-In.Čišćenje me koštalo 7.000 rsd jer je 70% ćelija bilo blindirano inače bi bilo jeftinije.
 
Montoya nisam bio prisutan kada su radili pa ne znam a s obzirom da je nov hladnjak koštao 1.500+ eura iz originala dao bi im i 200 e za remont da su tražili.
 
Nazad
Vrh