Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Euclide, na sojistu 80 kg/kj MAP-a gruber, spremac setva 06.oktobra
91184143012798648242.jpg
[/URL][/IMG]
32133921401633061454.jpg
[/URL][/IMG]
 
Pisao je jos neko u ovoj temi da je imao problema sa nicanjem Sobreda?
Kod mene je bas lose, lose nikao, sejan je 28. oktobra, sejao sam tog dana i Balaton, Balaton je mnogo je mnogo bolje nikao, eno zeleni se njiva.
Kakva je ostalih situacija sa Sobredom?
 
I kod mene je dobar onaj sto sam posejao ranije, ali ovaj sa kraja oktobra je nikakav....
 
I kod mene Sobred po malo kilav. Mada su ga I misevi urnisali malo nisam stigao u totozbog vreme zbog kisa da ih trujem ranije a oni jeli bez obzira na kisu :osmeh:
 
Au Raca,ovde će bit 10,2 t.Jedino me brine što nam nema Minđušara sa svojim novim slikama pšenice.Nešto nam se ućutao ili možda truje miševe pa nema kad.
 
Sejes Euclide vise godina,utisci o sorti?
Sejem ga drugu godinu, prosle godine mi je dao 4600 kg/kj moj licni rekord (dosada sam sa igeniom imao 4400). Svidela mi se sorta prvenstveno sto je izuzetno otporna na bolesti ( sa dva tretmana sam imao cele godine zdravu psenicu ), a kazu i da je poboljsivac pa ako bude klasifikacije eto. Ono sto sam ja primetio prosle godine, nisam je prskao regulatorom rasta zato sto je otporna na poleganje (sortna osobina) sto je i tacno, kad sam ovrsio video sam da ima dosta slame, ove godine cu ici sigurno sa dva mozda i tri regulatora rasta a prihranu ostaviti istu sa 120kg/kj cistog azota pa cemo videti rezultat, da skratimo internodije a da probamo da naduvamo jos zrno.
 
Imenjače raca nisi imao do sada 5000 kg po kj. Po stanju tvojih useva to mi je neverovatno, uvek ti pšenice izgledaju vrhunske. Poslednje dve godine ja sam blizu 5000, falilo manje od 100 kg. Ovaj gruber mi je uvek u glavi, samo ne mogu se nakupovati gvoždjurije, a svi jači od mene imaju 120 ks traktore, pa ne mogu ni sa kim da udruzeno kupim neki polovni da probam spremanje za psenicu ili grugerisati strnjišta.
 
Da da..i ja sam to pasirao..rodi koliko rodi,nista posebno a slame ne mozes izbalirati,380 domacinskih bala po kj a zita jedva 4t po kj..
 
Ove strane sorte imaju veliki potencijal za prinos 5t po jutru,pa cak i vise,ali samim tim su i vece potrebe za djubrivom,ja ukupno bacim oko 110 kg cistog azota po jutru i obavezno radim regulator.

- - - - - - - - - -

Ove godine sam imao 15 kj simonide,sve sam uradio kao i na ingenio i cak pored regulatora je bila sravljena sa zemljom.
 
Ove godine su bile jako niske temperature. Slazem se da se malo kasnilo,ali ranije nije moglo. Ingenio i zvezdana mi nigde polegli nisu,a sve je isprskano u 3 dana.
 
Ja ti kazem kako je zakljucak mnogih zastitara.Regulatorom treba raditi i kad najnize temperature nisu onih famoznih 5C tj. ne cekati herbicidni tretman.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh