Alati i radionice

Nema nova nigde za te pare.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
 
Slaba je to alatka za te stvari...jedino da se malo skine prasina npr sa L profila na 142,ali za bilo kakvo ozbiljnije izduvavanje ne...nekad je i 8 bari malo da se hladnjak izduva kako treba...
 
Slaba je to alatka za te stvari...jedino da se malo skine prasina npr sa L profila na 142,ali za bilo kakvo ozbiljnije izduvavanje ne...nekad je i 8 bari malo da se hladnjak izduva kako treba...
Poa bolje opet tu sitnu prasinu izduvati na njivi nego praviti nered u dvoristu. A ukoliko se izduvava svaki dan i prasina ne slepi, nema nikakvih problema. Jedino kada padne kisa i sve to leo slepi, e onda nema pomoci
 
Poa bolje opet tu sitnu prasinu izduvati na njivi nego praviti nered u dvoristu. A ukoliko se izduvava svaki dan i prasina ne slepi, nema nikakvih problema. Jedino kada padne kisa i sve to leo slepi, e onda nema pomoci

ZA to se slazem,ne slazes prasinu u dvoristu...video sam bocu stave na kombajn,naduvaju kompresorom kuci,pa po potrebi prikljuce crevo u polju i urade osnovno...
 
Duvaljka i usisivač.Kupljena je da se kombajn na kraju dana izduva u atar.U selu ih dosta kombajnera koristi.Naša je kupljena posle žetve tako da nije radila u atar.Ima još jednu cev ,koja služi kao usisno crevo kao i platnenu vreću u koju može da skuplja prljavštinu koju usisa.




Kiraj ti si imao kompresor na kombajnu, mogao si njega iskoristiti
 
Skinuo sam kompresor.Kompresor jeste dobar ali treba vremena da izduva kombajn.Preneću utiske kada budemo radili izduvavanje .To će biti posle žetve semenske lucerke.
Probao sam je u dvorište ,ima snage da gura kamenčiće ,matice ,dečije igračke ...
Mindjušar ,polovna je iz uvoza.
 
Evo i ja se malo ponovio stubna bušilica Nemačkog poroizvođača Flott, neko ju je već odpisao,uzeo sam je za relativno male pare i uz malo truda i volje,remontovana i sređena kao fabrička.
Futer prihvata do 16mm,dubina bušenja 80mm, dve mehaničke brzine,motor 0.28kw AEG (činilo mi seu početku da je slab ali kad sam je probao nisam mogao verovati koliko snage ima),podešavanje visine cele bušilice,stub od punog materijala.Evo nekih slika kako je izgledala kad je donešena i kako sad izgleda.


2dw8bir.jpg
70jqbr.jpg


2s9xi0z.jpg
343ksn4.jpg


x6h0qs.jpg
5ehi5e.jpg


2wmgchd.jpg
xp30ox.jpg


2dv6fqc.jpg
33wpcu8.jpg
 
Ponovio sam se prije neki dan sa ovom masinom,

i2pyk0.jpg


Dobio sam nju, originalnu kutiju i dosta originalnog Duss alata za 25Eur i prije jednu neispravnu istu takvu za dijelova. Stvar je bila u tome što joj nije radilo bušenje. Mogla je da štema ali ne i da buši.

Našao sam katalog rezervnih dijelova za nju i polako rasklopio

2mmbpqd.jpg


sve je išlo bez problema jer je mašina konstruisana jako jednostavno i sa ciljem da se može remontovati. Svaki njen djelić može se zasebno izvaditi i rasklopiti uz pomoć jednog jedinog imbus ključa.

2hi5rp2.jpg


9r7eab.jpg


ddcq5i.jpg


Ovo je bio krivac, kandže na spojnici za uključivanje su se odlomile.

2ept5yx.jpg


Ona neispravna je imala savršeno ispravnu spojnicu tako da sam od nje uzeo taj dio i ugradio ga. Inače, ova neispravna ima masu dijelova koji mogu da se upotrijebe, oštećen je samo zupčanik na samom rotoru dok je sve ostalo u redu (vidi na se slici)

Na kraju, slika sa alatom, ima dosta odličnih burgija i majzli. Nisam stigao da je ofarbam ali već se kod mene pošteno naradila, štemao sam ploču u štali zbog nekih prepravki. Odlična stara mašina za stvarno malo novca i nekih sat vremena rasklapanja. Unutra je naravno detaljno očišćena i podmazana.

2ue718n.jpg
 
Kako tema odmah dobije smisao kada vidim na slikama da se alat koji je neko otpisao, moze remontovati i dovesti u radno stanje uz malo truda i volje.

- - - - - - - - - -

I koje su top marke po kvalitetu?

Ako se pitanje odnosi na rucne alate onda da nabrojim nekoliko naj poznatijih stranih proizvodjaca: Beta, Facom, Wurth, Gedore,Dowidat, Heyco, Hazet.
 
Da li je bolje uzeti pištolj za farbanje od nekog profi lakirera, koji oni više ne koriste ili ipak kupiti neki nov klasičan što se prodaju po vašarima? Treba mi čisto amaterski, da ne mora više da se četka.
 
Kakav je kvalitet ovih običnih? Koliko može da traje? Nemam nikakav iskustva sa tim komresorima, uzeli smo sada u Rumi dobar dvoklipni, skoro pa džabe, deluje da je jako malo radio. Zamenili smo jedan kabal i stavili novu sklopku za paljenje. Zanima me jos, da li je normalno da se greje cev u koju se sabira vazduh iz glava, pa iz nje ide dalje u bure?

Послато са SM-G386F уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh