Herbicidi u kukuruzu

Malo je kasno Ekvip da mećeš, rizikuješ dosta da ti ostane kukuruz jalov a i korovi su sigurno veliki. Jel nije uspelo prskanje ili nije rađeno? Ako nije uspelo, teraj špartač pa kako izgura, tako bih bar ja uradio. Širokolisni korovi i nisu problem, (možeš i Calistom i Laudisom koliko ja znam dokle možeš u njivu da uđeš), ali uskolisni teško. Ti odlučuješ, ovo vezano za Ekvip mi je rekao jedan zaštitar jer sam i ja imao ovakav problem pre koju godinu.

Farmer, i kod nas u ataru su kukuruzi ostali mali rastom, nikako da živnu i krenu sa rastom. A u vezi s Laudisom, jel si pričao sa nekim zaštitarem, šta može da se desi ako se prska posle 10. lista kukuruz?
 
Nisam sa zastitarom, ima bayer zelenu liniju pa preko nje,laudis ima u sebi protektant za kukuruz, treba proveriti sta bi bilo ako se oprska posle 10 lista.

Ja nisam radio zbog sirokolisne, nego malo da usporim sirak, posto je drugacija am u odnosu na sulfonil uree.
 
Jel mogu Ekvip i Laudis u 11 i 12 listu ?

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
Mogao bi sa onim za prskanje u redove spustis da ide ispod lisca kukuruza i bez brige ja sam jednom 5kj oprskao kukuruza sa motivelom i cambiom znaci zadnji voz jedva se ulazilo u kukuruze koliki su bili nije bilo nikakvih posledica po kukuruze.
 
Jel mogu Ekvip i Laudis u 11 i 12 listu ?

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Verovatno imaš problem sa sirkom, ako oćeš da prskaš u 11 i 12 listu. Ja sam prošle godine jednu parcelu prskao sa 2,35 l/ha Equip + 1,5 l/ha Laudis, bilo je sirka za nepoverovati, kukuruz je bio jedno 70-80 cm visok, imao je sigurno preko 12 listova, i sirak je suzbijen delimično, tj. tamo gde je bio u žbunovima, malo ga je zaustavio, ali je ostala nadzemna masa zelena. Kad smo pokosili bilo je oko 7 tona/ha kukuruza, mada ja nisam očekivao da će ni toliko biti, stim da smo se patili kombajom kao Isus, uđe sirak i komplet zaguši adapter.

Moja preporka ako imaš sirka udri sa gornjim dozama i Equipa i Laudisa.
 
Prije 15 dana sam hektar kukuruza poprskao sa litrom sirana,i litrom kambia.....pomlatilo dobro travu,al moro sam ponovit posto je kad sam prskao bilo strahovito travnato
Danas sam ponovo presao samo sa malo vise od po litre sirana,i litrom kambia...toliko mi ostalo...

Nebi trebalo naskodit kukuruzu....dvaput prelazim sa siranom
 
Ja sam radio pre par godina equip u 12 lista na vrućini da nebi lomio kukuruz , sijerka je bilo da proviruje iznad . Inače ta njiva mi je za kukuruz najbolja , lično od starog , blizu rijeke pa se samo kukuruz sije godinama . Jedini problem je bilo dosta sijerka . Te godine je uništen totalno i od tag skoro da ga nema uopšte , a prinos je bio dobar nikakvih problema nisam vidio.
 
Prskanje od sirka po suncu, toplom vremenu primeniti bice bolje. To znam da nijedan zastitar nece preporuciti, ali meni se tako pokazalo najucinkovitije.
 
Mislim. Zato sam te i davio nekoliko puta oko adekvatnog traktora za mene. Ove sezone jos radim sa 533 i 539 uz 400kj godisnjeg prskanja ratarstva. Mislim da kada izguram jednu bitniju investiciju jednostavno moram kupiti adekvatan traktor.
Bojceticu, ne znam da l' si obratio pažnju na malog Stayer-a na sajmu. Meni se svideo, i da nisam kupio kubotu pre nepune 3 god. ver. bi njega kupio.
Izvinjavam se za off
 
Како вам је деловао Монсун на штир? Мени баш никако, 7 дан од третирања:
2e6h2e9.jpg

w1wnk3.jpg

2n37td.jpg

Доза од 1.6 литара/хектару, две различите парцеле.
Не знам какво је стање на парцели где сам ишао са пуном дозом.
Први пут ове године са њим радим па не знам јел то његова карактеристика, да ли му треба више времена?
 
Ju napako.Gledaš mi u noge :haha: .Prskano je u Nike patikama.To je sigurno potrebno da bi delovao_Otići ću sutra da okinem koju sliku.Do sada je morao spržiti sve.
 
Видео сам ја Матићу те твоје слике, само колико се сећам то беше после 12 дана а и право да ти кажем сад када је спржено откуд знам који је коров био. Ако ти кажеш да је ту и штир онда је друга прича.
Можда је овај мој отпоран на хемију.
 
Nazad
Vrh