Subvencije u poljoprivredi za 2016

Da li i za bedne te dve crvenke po ha za biljnu proizvodnju treba neki zahtev da se podnese ili je to automatski kad se obnovi gazdinstvo?
 
Malo pre poslato na postu,pa kako mu bude,ne cima mi se nesto za ove bedne novce.
Ove godine samo 12 he. registrovano a od sledece samo mojih 8,5h i cao.
 
Bas to im je bio i cilj! Odustati od svega! Sutra, prekosura, ili za kratko vreme sjeb..ce nas i sa cenama na takav nacin da ce mnogi odustati i od obrade zemlje pa ti vidi onda da li je u redu odustati od svega ili na svaki moguci (na zalost trenutno nemoguci ) nacin boriti se za neko osnovno pravo ma makar to bile i subvencije koje svi u Evropi i okolini ostvaruju u visini od skoro 10 puta vece nego kod nas!
 
Nemam vise volje da se borim sa propalicama na vlasti koje smo uzgred receno mi doveli tu.
Svima zelim uspeha u poljoprivredi ali ja odlazim iz te branse,radicu moju zemlju iz zadovoljstva i ljubavi prema njoj.
 
Nemam vise volje da se borim sa propalicama na vlasti koje smo uzgred receno mi doveli tu.
Svima zelim uspeha u poljoprivredi ali ja odlazim iz te branse,radicu moju zemlju iz zadovoljstva i ljubavi prema njoj.
Ja nemam alternativu. To mi je jedini izvor prihoda, razradili smo koliko toliko proizvodnju, nabavili mehanizaciju i nazad ne mozemo. To je razlika izmedju nekog ko je cist poljoprivrednik i ko jma dodatne prihode.Za nekog ko ima alternativu u nekom drugom poslu je lako da se preorjentise. Zato se na sve nacine borimo prilikom nekih protesta. Jest da slabo uspevamo, ali sta treba da pokunjimo glave? Malo mi uliva nadu ulazak Profesora Sevarlica u parlament pa ce se valda cuti koja pametna i prava rec za nas. Mada se i sa nekim njegovim stavovima nisam slagao. On prvi nije bio za ovakav nacin subvevcionisnja, ja sam ga prvi napadao, ali nisam mogao ni da sanjam da ce se pojaviti neko ko ce mi ih smanjiti 15 puta.
 
Jos mnogo toga imamo mi da vidimo! O tome sam pisao jos pre 2.5 godine!
Lako je svima sto kazes ako imaju na raspolaganju i drugu varijantu ali bice tesko za sve nas koji zivimo iskljucivo od ove poljoprivrede!
 
Dok smo zivi postoji druga varijanta,ali neko nesme da proba.Ja vama zelim srecu a mozda ste vi i u pravu a ja gresim ali cisto sumljam.
Ja nemam drugi posao ovaj mi je bio sve,ali probacu neto malo drugo pa ce da vidimo.
Ne idem nikuda tu sam sa vama jos barem da pratim kako vam je i da se druzimo kao i do sada ali mi koji smo sa malo poseda bolje da na vreme bataljujemo nego da se celog zivota mucimo za crkavicu.:ppozdrav:
 
E moje kolege,nisam nikad bio ni za jednu vlast i uvek sam opozicija ali ovi sada su perfidniji od svih prethodnih.Pošto su ovom našem bajnom premijeru puna usta poštenja što ne kaže šta mu je sa familijom.Preko brata Andreja sve ide i sve se završava,on je u svakoj čorbi mirođija.Zašto ne kaže premijer koliko mu brat obrađuje zemlje,i čime se sve bavi.
 
Mleko polako ali sigurno ide sve niže i niže (kod nas momentalno 24 ).Gde su tu i stočari a sa njima i ratari.Tako da su oni nama lepo uzeli i to malo crkavice koju još nisu isplatili.
 
Nama je objašnjeno da se ratarstvu ukidaju subvencije da bi se pomagalo stočarstvo. Očigledno su im mnogo pomogli.
 
Mleko polako ali sigurno ide sve niže i niže (kod nas momentalno 24 ).Gde su tu i stočari a sa njima i ratari.Tako da su oni nama lepo uzeli i to malo crkavice koju još nisu isplatili.
Zorane skidace oni na cene, samo tako... Nisu oni glupi, znaju da i sa 24 dinara i sa 20 dinara ljudi daju mleko i zive! Sve dok masovno ne pocnu da se prazne stale, nece podici cene. Najverovatnije spustace do maksimalnog minimuma, pa ce povecati za 2-3 dinara udariti kampanju preko medija kako pomazu, a ''seljacine'' nece da rade i obrni okreni zna se ko koga ****! To ce i u stocartstvu i u ratarstvu i u vocarstvu da urade, s tim sto u vocarstvu ne mogu 100% da uticu kao u stocarstvu pa im to malo izmice kontroli inace *ebace oni nama *****, zarad kurvanja i EU-a!!!
 
Nece dizati cenu, lobi više voli da uvozi mleko, em ekstra zarađuju, em pune budžet sa pdv-om koji moraju odmah da plate, i onda se ministri hvale povćanom naplatom pdv-a. A ustvari to znaci samo veći uvoz i dugoročno slabljenje naše privrede. Na kraju ćemo sve uvoziti, a izvozićemo sirovine i naravno stalno biti u minusu.
LIČNI INTERES UVEK IZNAD OPŠTEG. To im je prava parola.
 
Nazad
Vrh