IMR - Rakovica

Na rakovici ima utvrdjivanje i za brzine, a po jedan kanalic je za kuglicu koja nedaje da ubaci obe brzine.

Poslato golubom pismonosom
 
Pa dobro one opruge i kuglica upiru u oni sipku biraca al nema usjeka kao za ler. Moguce da mi je tu feder polos pa ne drzi dovoljno. Valj skinut poklopac pa cemo vidjet
 
Ja sam pre 6-7 godina radio lamelu i korpu, stavio kronovu lamelu, a korpu obradio, za sad nikakvih problema nemam sa lamelom.
 
Ma ja sam je do sada dva puta izgubio kvačilo i oba puta u setvi 2014 i 2016,pašanac mi dotegao i išla do sada tj i sada ide samo se od pre neki dan čuje ležaj ko da će iskočiti,prošli put mi rekao nema više dotezanja mora nova .Pošto je otvaram zamenio bih je jel je na pri kraju.
 
Sad za vreme prolecnih radova primetim da mi malo curka ulje na semeringu na spojnickoj osovini. Nije strasno, ali bude po oja kapljica. Kakva je procedura zameniti? Znam da traktor mora na pola. Ujedno bi i prekontrolisao lamelu jer je vec stelovana:osmeh:.
 
Procedura je samo teraj i ne okreci se sine:osmeh:
Kod mene na 560 curi na spojnicku,na zadnji semering,na prednji semering,na bocu hidro volana,na razvodnu kutiju,ulje na ac pumpu,voda na vodenu pumpu,nafta na dizne,na ac pumpu,na izlaze cevi na bos pumpi.......samo gas,sve to prasina neutralise i stvara se zastitni sloj oko motora da ne uvati korozija:haha:
 
E kad se stvori onaj zuti zastitni sloj od nafte, valjda parafim kad spekne, nista gore. Samo Akra moze da ga opere. Ovo sa semeringom nije strasno, moze jos da sljaka, ali ipak volim kad ne curi. Svakako, kad se zavrse radovi, sledi veliko pranje i dijagnostikovanje mesta gde curi ulje i gorivo, pa da se to resi:osmeh:

Borko, ulje iz menjaca. promenio bi semering i ujedno nasuo i novo ulje u menjac.
 
Ide popola onda vadis veliku osovinu pa onda onaj dio sa gumom, pa tek onda dolazi ona 8ca na red, al trebas skinut i poklopac posto kad izvuces osmicu spadne zupcanik od prve i rikverca i druge i treca na malu spojnicku pa ti treba kad budes vraci. Na toj osmici su dva semeringa. Obavezno pregledaj kakvi su ti lezajevi u gornjem snopu jer nije dzaba procurio

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk
 
Znaci ima lepog posla. Primetio sam i nekakav zvuk u sporohodnim brzinama, narocito u 3. Nekako pisti, ali evo tako radi godinama. Tek sad sam primetio da pusti koju kapatku ulja.
 
Ljudi, da li na rakovici moze da se ugradi neki dodatni razvodnik za hidromarkere?
Mislim da je pisano nesto o tome, ali ne mogu da se setim gde i kada.
 
Tacno.Najjednostavnije i najjeftinije.Ja imam klip,ali nemam prekidac.Nikako to da nabavim i da ugradim na sejalicu...
 
Nazad
Vrh