Zetor

Pre godinu dana si prodavao traktor, a sada hoces da mu kupujes jos jednu radilicu da stoji :osmeh:

Taman otvoris traktor, zamenis i njemu prodas tvoju za 200 e :ideja:
 
E to je bilo dok ga nisam bolje upoznao i spoznao njegove mogucnosti sada ako bude isao na prodaju moce ali samo da drugi noviji Zekonja dodje na njegovo mesto,a de da menjam radilicu tek se razradio nego ja onako da je kupim nije to mnogo para nova je 3x skuplja!
 
ja sa mojim 6718 i brzim kard. sam frezirao,koristio cirkular za drva i jos po nesto i super radi.....potrosnja mizerna !
ako neko zeli da izdvoji 4500 evrica neka dodje i imace brzi kardan !
 
Neka iskustva sa zetor 10540, jel trosi puno, kako su se pokazali tih modela, djelova menjac... Imam u ponudi uz trampa za kombajn zmaj 132ke + neka doplata. Traktor je 99 godiste, kabina nije original vec neka dogradnja koja su radile u neka firma. Kaze da je menjac cista mehanika ali nezna se dali ima neki multipowera, nije nalickan i trazi se oko 6500 eura. Max da bi doplatio oko 3000 ako je sve ok. Evo neka slicica od traktor

z6Mi8Pr.jpg
 
Imam ja takav jako malo trosi ima sa tri i cetiri brzine ide brzo 40 kmima multipover ako je ispravan menjac sa tri brzine delise ne multiju na tri dela a sa cetiri brzine na dva ,,,Kabina je katastrofa inace orginalna je extra ima klimu motor ni necujes ovo je neka bez veze ,
 
  • Like
Reagovanja: bg
Po oglasima se vrte nekoliko vakvih, i svi do jedan je vakva kabina. Gazda rekao je da su dosli bez nje kao neka japanska donacija (ili ja krivo skuzio), pa su ih ugradjivali u kavadarci(grad ko nas) valjda neko domace preduzece. Nekako lice mi ovi ko da su iz nekadasna zadruga jer svi do jedan imaju brojke napred (1,2 itn)
 
Zdravo kolege, potrebna mi je pomoc. Jer ovi kod nas sto drze delove za Zetor Ursus nemaju pojma o tome.

Imam Zetor 3511S kojem curi/kaplje ulje iz menjaca na sredini gde je kvacilo. Koji semering ide tu? i sta bi bilo pametno da zamenim jos posto mora da ga rastavljam na pola?

Na Zetor 4712 Imam komforni problem jer je pukla opruga mortizera na levoj strani i tu bi mi trebala nova. Dali mozda ima neko broj delova i sto mi je bitnije gde da se obratim to da porucim?

Hvala
 
@bg ja imam 8540 kao sto kolega posto posle tvog kaze kabine orginalan je boli glava ne cujes traktor, Mjenjac sa strane sa powerom kako je objasnio vec. Kako mi je on reko da vecina dijelova od mjenjaca pase od starijih serija kristala. Ako nemas potreba za traktorom od 100 ks i velikih parcela bolje ga nemoj uzimat jer je to traktor za velikih parcela minimalno 1 ha u komadu i vise da bi se iskoristila njegova snaga u donsou na potrosnju. Ja ga imam oko 5 godina i od dijelova sam imo jedino mali problem na osovinici hidraulike rijeseno za 100€ i prepakovana vodna pumpa. Ostalo nisam imo problema. Na ovom sa slike je kararo prenja vuca koja se pokazala valjda bolaj od ove stare teske zetorove tj ima bolji ugao motanja. Sto se motora tice sertija nosi isti motor pocevsi na 7540 bez turbine dok ostali imaju turbinu razlicitih velicina i na kraju 10540 koji ima i interkuler.
 
Menjac je sa 3 brzina + rikverc i ima multipower sa tri polozaja. Za djelova rekao je da nije problem jer ima ih 6 takvi kod njega u djelova (japanci ni su stedile kad su davali donacije te godine pa puno je zavrsilo tamo). Sad ostaje da se pogleda detalno sta i kako je jer rekao je da je pvp i dizne za remont. 100ks je mnogo za moih potreba a i potrosnje ce biti prilicno velika ali i parcele ni su mi bas male i ako uspe trampa mislim da ta sansa ne treba se propusti..
 
Zato je laksi za 1.5 do 2 hiljade E. Tako ja malo razgledao Mahindre ove manje i bz kabinee bi se moglo pregovarati a sa kabinom dodaj jos jednog golfa 4 polovnjaka po sadasnjim cenama.
 
Potrebna pomoć, zna li neko koja je dužina krstova kardana na prednjim poluosovinama na zetoru 7245, prečnik šoljice je fi 38 ali treba mi dužina, nemogu nikako da izmerim jer je neprilazno.
 
Juce sam u oranju primijetio da mi bali ulje sa pvp pumpe,tacnije sa zadnjeg dijela gdje ulazi osovinica kojom regulisemo broj obrtaja ili sto bi se u narodu reklo gas.vidi se da tu ima mali zeger,jel ispod neki semering?nije to neka kolicina ulja ali ipak je to pvp pa nije dobro da ostane bez ulja.jel zna neko kako se to mijenja i koji je to semering?

Poslato sa Samsung Galaxy
 
Imam zetor 5011,curi mi ulje ispod menjaca, na onoj osovini sto ide kroz menjac dole u dnu na njoj su kocnica i neznam sta jos,pa curi sa strane u dnu,tacnije pored te osovine.dali je tu samo jednostavno zameniti semering ili se mora rasklapati,curi sa leve strane ispod kvacila?
 
Nazad
Vrh