Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

I imt odradi posao vrhunski. Eto mi smo sejali sa njom, i imali prosek 50 meteri po jutru. Naravno, priprema odradjena odlično

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
Eto uja prodaje njegovu... Ne reklamiram, samo se nadovezujem

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
Svi stručni ispiti su položeni,ostalo je još samo statistika i organizija . Iz mašina sam imao desetku, i to i iz zadataka, iz prakticnog dela kao i teorijskog kod profesora Mešija. Izmedju ostalog dobio sam baš pitanje uskorednih sejalica i univerzalnog kombajna.
 
Matić objasnio!

A čisto za tvoju informaciju ja znam ljude koji su kod Mešija dobijali 10-ke a neznaju ni dan danas kako radi SUS motor.

A organizacija (predpostavljam kod Bošnjak) će ti doći glave, i čisto radi napomene i iz Ratarstva i iz Organizacije ratarske i iz Poljoprivrenih mašina 10-ke!:osmeh:
 
Poenta je da ja nisam kompetentan, a da vi jeste. Kao da nikada nisam sejao sa IMT sejalicom, ! NIKADA NIJE BILA DOBRA DUBINA! KAKVA GOD DA JE BILA PRIPREMA NIJE PRELAZILA 3 cm! Od kad znam za sebe nikada nam psenica nije licila na ono kako treba da izgleda , menjale su se 3 IMT sejalice od razdrndane do ganc nove i opet je bilo isto. OBlik koša je loš pa treba mnogo semena da bi uopšte povukla. Teško joj se prilazi sa zadnje strane. Stariji modeli moraš da bacaš ponjavu ispod nje da šteluješ količinu, a šteluju se posebno dve strane pa mora da se ponovi za obe strane proces. Ne može da seje malu količinu semena , pa tako ako seješ mak moraš još toliko da prokuvaš , ili ako seješ uljanu repicu moraš da mešaš sa grizom... spustite loptu malo momci! IMT ODRADI posao ,ali je los kvalitet posla. Malo manje pametujte. Jedne godine bude ekstra ma kojom sejalicom sejao, a u naredne 3 se vidi razlika iz aviona. Mene ne mozete ubediti u suprotno. SETVA JE NAJBITNIJA U CELOM PROCESU PROIZVODNJE! SAMO SE JEDNOM SEJE .
 
A za majstora treba fakultet:haha: usracu se od vasih komentara i ima pravo dragan za imt sejalicu kao i za poljostroj i ostala govna od masina sto pravi nasa propala industrija!
 
Za dijareju obavezno uzmite
obrazek2415.jpeg



Pošto ja za pšenicu nemam nikakvu obradu,zato imam loše prinose,jelte :sta:
 
Majevicu bih mogao da komentarisem jer sam je dobro pregledao na sajmu ! Ko zeli informacije o njoj mogu da mu prenesem pa neka sam odluci.
 
OK DRagane možda mi neznamo sve, ali neznaš ti ti! Ili ako znaš još bolje po tebe a mi ako smo tvdoglavi, nama na štetu. Elem ti si kupio Vikon (marku za koju sam čuo kad si ti kupio), a sigurno ima mnogo boljih sejalica, tako da ni sa njom nisi popio svu pamet sveta...

Kako god, koliko mora da bude dobra sejalica, mora da bude i dobra priprema da bu e posejalo kako treba!
 
Joj zaboravio sam za Majevicu, propala ko i svaki radnik u njoj,nisu kadri 20 godina farbu da promenu, sharaf jedan nisam kupio od njih...
 
Nazad
Vrh