Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Dekalb 6101
 
Kukuruz koji je posejan 16.4.2014. Parcela od 20 ha, od sredine oktobra skidan je u više navrata, ali nekih 8-9 ha je dočekalo april, tako da je konačno sve skinuto 25.4.2015. DKC je u ovim uslovima pokazao svoje, veliki deo kukuruza je bio više od 6 meseci u vodi, stabljika je bila do nekih 20cm u vodi. Klipovi su ostali na stabljici, nije bilo lomljena stabljike od vetra samo mali deo od divljači.

photo0794.jpg
photo0797.jpg
photo0789.jpg
photo0791.jpg
photo0799.jpg
photo0792.jpg
 
Nikako mi se ne svidja kako izgleda dkc 5276, nekako su uski listovi i kao da su nagnuti na dole. Izgleda da je to karakteristika hibrida, negde sam i čitao o tome, ali mi se ne svidja. Neki subjektivni utisak. Osim toga sve je ok, čist je, dobio i lepu kišu... Na kraju, jedino je bitno koliko će vaga da kaze.
 
5276 , poznat je po tome da je jako ružan hibrid na oko , špicasti listovi , nizak , tanka stabljika , neko je pisao da je ukršten sa sirkom :haha: . Ovaj Slavkov sa slike i nije tipičan jer izgleda ima idealne uslove pa izgleda prilično "normalno" , al uglavnom jako stabilan hibrid po statistici , malo ko nije bio zadovoljan snjim.
Još kad vidiš kad pusti bradu do koljena ko vehabija :osmeh:
 
Ne kazem da neće biti dobar, nemam iskustva sa njim. Daj bože da bude bar upola kao sto kažu, ja ću biti zadovoljan. Za sad ne obećava.
 
Kod nas su svi kukuruzi kao taj levo i desno,zavrsavaju svoje.

E sad pitanje,nisam razumeo jel taj rambo u sredini Pionir 0216 medju Dekalbom ili sam pogresno ukapirao.
 
Jako zanimljiva slika , hvala Kiraj , prati dalje. Potpuno različiti hibridi po konstrukciji lista , Ameri to zovu floppy i upright hibridi . I jedni i drugi imaju i prednosti i mana , al to je posebna tema , onaj odozgo presudjuje . Biće zanimljivo vidjeti šta će vaga reći.
 
Nazad
Vrh