Radovi u malinjaku

A da moj malinjak nije naj , naj .. evo za dobre citaoce slika prava prilika...... @ meker znam da dobro citas slike... prokomentarisi ih obavezno bilo javno ,pp ili tel.

Mislim da je ovaj lik ufulioooo....prva berba vilamet .dobio sam danas blagoslov da objavim a slike su od pre 4 dana ....danas to jos bolje izgleda ......steta sto nije zicu jos 10-15 cm visocije ....iznelo bih imaaaa potencijala. Mislim da je skoro vrh vrhovaa. nigde ni naj manje praznineee.

Al lik me jutros zbuniiii ...rece da je na 1500 m/d dao 750 kg jare ...kupao je ovog proleca prehranom i zastitom u fulu i procenjujem da amosufana ima razbacanog min 150 g/m/d od pre nekoliko dana ..... al i njega je kisa zaobislaaa.

Cini mi se da je prosle god imao problema sa vodom (poplava) i rece da je dao mikorozu i da je nakon 2 dana primetio boljitak...????
Evo malo se divitee.
picture-232.jpg

picture-233.jpg

picture-234.jpg

picture-235.jpg


Kao sto se vidi vetar ne moze da produva od gustine

picture-236.jpg

picture-239.jpg


Ako sam dobro primetio iz zablje perspektive .....nije gustoooo vezanooo..... a postignuta ful gustina.

picture-242.jpg

picture-243.jpg


Ovako nesto prizeljkujeeeem da postignem nadam se u naredne 2-3 god. poz.

Pole je l se ovaj malinjak nalazi u Majuru?
 
Primena isabiona
"[TABLE="width: 523"]
[TR]
[TD]Folijarna primena[/TD]
[TD]Fertigacija (kap po kap)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]U redovnim fiziološkim fazama: 200-300 ml/100 l vode (voćke, vinova loza, povrće), 3 -4 tretmana tokom vegetacije, prema uputstvu za primenu; 3-5 l/ha za ratarske useve, 1-3 tretmana tokom vegetacije, prema uputstvu za primenu
U stresnim uslovima: 400 ml/100 l vode[/TD]
[TD]Plodovito povrće: tri tretmana u preporučenim fiziološkim fazama, prvo 2-4 l/ha (posle rasađivanja), drugo 3-4 l/ha (pre cvetanja) i treće 4-5 l/ha (plodonošenje).
Voćke: tri-četiri tretmana, 3-4 l/ha"
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

U pravu si , moja greška - Isabion za malinu ovde preporučuju 500ml na 200l vode . 1 litar na 400l tako sam ja prskao.
 
Mare cuo sam da je TRAINER mnogo bolji od ISABION-a, na biljnoj je bazi sto je dosta sigurnije jer je isabion zivotinjskog porekla. Raspitajte se kod svojih agronoma, ali ovo je ono sto sam ja cuo.
Moja podrska svim proizvodjacima koje je zahvatio grad... nije mi samo jasno dokle cemo svi sa strahom da gledamo u nebo svaki put kad zagrmi. jos jednom bravo za drzavu-uporebio bih sad mnogo psovki ali da ne vredjam domace zivotinje poredeci ih sa ovom bagrom.
TRAINER je Hoyin preparat, imate brojeve telefona na njihovom sajtu, pa mozete pozvati i njihove inzenjere za savet.
 
Ja sam prosle godine zeznuo malinu sa mrezom.Rano sam je stavio,bila kisna godina,malinjak do sume i nije pcela usla da oprasi.Ove godine je necu stavljati do branja,a mozda i uopste,ako ne bude bilo potrebe.
 
na koju površinu si išao ovu količinu od 1 litar na 400 litara vode i dal i si išao kap po kap ili preko lista? Ja imam 1150 metara maline, pa ne znam da li je to prevelika količina.
Hvala unapred

Za mene je standard - 100l tečnosti u prskalici 10ari malina. Prskam granama po 4 sa svake strane. Ukupno 8 dizni, 4 većeg promera 4 manjeg naizmenično rasporedjene. Nešto manje sam tečnosti koristio sa pištoljem. 1150m maline - treba ti oko pola litra.

http://www.ivanjickiradio.com/?p=12824






A evo i mog malinjaka;
Wq86oqM.jpg

VCIQh5l.jpg


A evo malo i zanimljivosti iako nije u okviru teme ;
Xvp2Owr.jpg

Jabuka na kruški(ajdara- viljamovka)
 
Poslednja izmena:
meni tako prosle godine od 2500 sadnica 1000 unistila poplava a ove 1500 sto su ostale nekako zive lepo se razvile lastari bili skoro na 2,5m onda u avgustu padne grad velicina sljive pa dokrajci i ovih 1500 sadnica, sad od 2500 sadnica sto sam zasadio prosle godine necu imati roda ni 100 kg, jedva sam uspeo da ih izvezem jer su pucale gde ih je grad ostetio, rodne grancice na 15-20 cm negde ih nema ni 10cm :/ od sadnje pa do danas ulozio sam preko 1500e a jos nisam uzeo ni dinar. Nego hteo sam da pitam da li neko ima iskustva sa Slavolom VVL i kad prskate? Jos nesto da li smeta malini freziranje vise puta u toku sezone?
 
@ ttrle ...Da Majur kod Sokine Kafane ...: Obilazcu ga redovno i pratiti stanje u sledecim fenofazama ....a takodje i prinos....?
Jednostavno prijatno me iznenadjujeeee....?
 
ja krecem sa elitom od sledeceg prskanja pa na svakih 15 dana. U zemlju jos idem magnezijum nitrat od kalijuma sam odustao dobijace svakih 15 dana na list. Sledece godine kad stavim kap po kap vracamo se rutini. Sve u zemlju i onda nema potrebe za preko lista
 
Strasno jbt,nek nam je Bog u pomoci!
Nego primetio sam mrave u cvetovima,a prskao sam pre tri dana,malo pobegli pa se opet navratili,sta li to moze bit?
 
imam problem sa ovogodisnjim zasadom na sadnim biljkama i na izdancima isto ih pogadja. nznm. kako da stavim sliku. saosecanje sa malinarima koje je zakacio grad, dete mu...
 
Kod mene mrava ima godinama i nisam primetio da nesto stete plodu. Ako vec hoces da ih se resis trazi mravinjake
 
Mnogo gadno i potresno, posle toliko rada truda , sretstava i ljubavi prema svom malinjaku, 15 minuta unisti sve. Velike stete i stresovi za proizvodjace. Da covek zanemi pred ovim.
 
Nazad
Vrh