Balirka

Ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori. Kanap se ne mijenja nego se samo nadovezuje klupko na klupko, tako da imas beskonacan kanap unutra.
A ako mislis kako se uvodi, obicno imas na vratima bunkera za kanap, sa unutrasnje strane skicu kako se to radi. Imas odmah u bunkeru vodjice kroz koje prolazi kanap, za svako klupko po jedna. Zatim imas na izlazu iz bunkera 2 rupe, pa zatezac (jedna plocica prednapregnuta oprugama), onda obicno idu jos dva mjesta sa vodjicama, i na kraju igle. Kroz njih provuces kanap preko gornje strane rolnica, i onda zavezes za nesto stabilno.
Ponajbolje bi bilo da ti neko pokaze ko ima presu, nije to nista ali je tesko objasniti preko tastature.

- - - - - - - - - -

Kod mene je 4 godine i ja ga nisam skidao. Uzeo sam je u Krusevcu, cevek ih je dovozio iz francuske. po 8 komada u kamionu. E sad sta su oni radili to nemam pojma, ali verujem da su oni godisnje pravili bala koliko ja za 4 godine.
Pogledaj dobro iznutra, da slucajno kakva budala to nije zakilnerovala ili zapikala elektrodom, svasta je moguce na masini kojoj nisi prvi vlasnik.
 
Kupljena balirka Someca M11, solidno ocuvana

Danas probana, nekih petnaestak bala, za sada sve OK


IFQwxSR.jpg



zUg4Oc2.jpg



k1oXBhi.jpg


Kod vezaca se vide ostatci kanapa

2VMCoVb.jpg


Cvor je dobro stegnut

FFT4rtS.jpg
 
Blaz, da li imaš onaj mehanizam što gura klinčić i blokira spoljni točak pri sklapanju i rasklapanju balirke? Ako imaš, slikaj mi, ako ti nije problem... Kod mene ima samo ploča i rupa i ništa više, sredio bih to, ali nikad nisam video kako to izgleda i funkcioniše...
 
Blaz sta si radio sa vezacima? jel bilo kakvog stelovanja ili? interesuje me jer i ja moram na svojoj pretrest vezace dobila mi je luft na ovim velikim zupcanicima naprijed nazad a moram i primaknut malo zupcanike sa onog fiksnog dijela ovim sto su mi dobili lufta :/
 
imam taj mehanizam,bit ce slike sutra navecer.... što se vezaca tice skinio sam komplet bole zbog toga sto sam mijenjao opruge na zadrživacima mase,naoštrio nožiće na skidačima špage i prepiksirao onu osovinicu koja pogoni ona dva polumjeseca sto nanose špagu.. to sto ti idu naprijed nazad su kajle na osovini,a koliko me sjecanje služi primaknu se tako sto se vade platne van,ja sam jednu tu nazubljenu ploču mjenjao lani i moro sam ubacit 2 platne da se dobije zazor koji treba...
 
Cetojeviću čestitke za kupovinu, da te lepo služi. Koliko je plaćena someca ? :ppozdrav:
Nadam se da će jedna takva stići i kod mene u naredne 2 godine, odlična presa, meni se ona najviše sviđa a i dosta je hvale .
 
Blaz- skido sam i ja prosle godine vezace bas zbog tog lufta na kajli ali nisam imo vremena da ga kvalitetno rijesim a usput sam skonto da se onim platnama ( podloskama) stela zazor. Inace kod mene je neko prije kupovine pormijenio kompletan skidac spage i onaj nozic. Jedno jos sto sam primjetio je da mi ima luftna zupcaniku koji okrece sam petljac. Potrosila mi se vidno ona ravna strana :sta:
 
Nazad
Vrh