cika_jova
Član
Maticu najbolje da prvo prodas klasa, a ostavis zmaja jer je ipak bolji, a onda prodas zmaja teska srca i sastavis lovu i kupis jos novijeg klasa i meni platis pivo za akcioni plan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovog momenta razmisljam o prodaji mog kombajna zato sto nemam usluga raditi,zemlja se svake godine smanjuje zbog poskupljenja zakupa a drzavnu nam uzimaju stocari.Dosao sam do neke racunice da me kosenje jednog kj dodje oko 1500-1800 din da platim kad bi uracunao samo moje osnovne troskove da sam kosim.Da ne racunam neko vece ulaganje ili nedaj Boze kvar.Na to jos mogu odbiti prevoz koji bi radio za tog sto mi kosi....Ono što valja uvek ću hvaliti a što ne valja kuditi jer sam takav.Poenta cele priče je u tome što za relativno iste pare koliko košta dobar Z 142(sila nebeska pored kultnog IMT 558 jel)može da se dobije kombajn koji je 50% sposobniji i brži u radu ali otom potom.
Svojim kombajnom skidas kada tebi odgovara. Tu je kljuc svoje masine. Usluge samo povecavaju profit domacinstva.
Mislim ako se ne varam da je neko jos ranije stavio racun sa cenom Z142 sa kraja osamdesetih kada je kupljen nov i valjda je u toj nekoj verziji sa zitnim hederom kostao oko 23,4 soma maraka.Da li je Bubu,ili neko drugi pisao da su tada i veliki Zmajevi kostali nesto malo para preko te cifre,a razlika u ucinku izmedju njih je ipak osetno na strani velikih azdaja.Sada zasto nije takav kombajn doziveo kod nas neku vecu ekspanziju Bog bi ga znao.Meni nema logike da je '84 jer su 150,170 i 190 počeli da se proizvode nekoliko godina kasnije a 171 i 191 oko '89 godine a da on bude preteča svih nisam siguran. Nema ga u serijskoj proizvodnji jer je u ono vreme najverovatnije bio preskup u odnosu na cenu Z 142 pa ne bi imao prođu.