ZMAJ kombajni

U kom rangu sa stranim kombajnima,(class na primer) bi bio taj 191 ?,pod uslovom da je kombajn u perfektnom stanju i da moze da se tera u njivi do maksimuma.
Jel ima on pred bubanj,separator ,kako to ide kod njega ?.Hidro pogon takodje ?.

U kom rangu sa stranim kombajnima,(class na primer) bi bio taj 191 ?,pod uslovom da je kombajn u perfektnom stanju i da moze da se tera u njivi do maksimuma.
Jel ima on pred bubanj,separator ,kako to ide kod njega ?.Hidro pogon takodje ?.

CLAAS jos nije napravio kombajn kojim moze parirati zmaju 191 ali opasno se priblizavaju ;) ;)

Po mojoj nekoj proceni i dosadasnjem zapazanju, najslicnije karakteristike 191-ci imaju Claas kombajni sa 6 slamotresa Mega 208 i Lexion 450 s' tim da Zmaj ima nekih losijih elemenata kao sto su manji tockovi, ima 2 mehanicke brzine umesto 3 kod Claasa, nema opciju auto kontur hedera, bunker je samo 5.5 kubika i nema multifunkcionalnog dzojstika u kabini vec zasebno tasteri i hidro pogon. Propusna moc Zmajcine je 9.5kg u sekundi psenice i do 12kg u sekundi kukuruza. Ima tu jos odstupanja sto mozete videti i sami iz fotke brosure koju imam za 191.

x5s6lz.jpg

Poslednja izmena:
Bas mi je žao što taj Zmajic nije modernizovan, pa kakav bi to kombajn moga biti. Verujem da se u tom slučaju na našim poljima ne bi moglo ništa drugo ni videti osim zmajceka.

Stvarno je steta sto nisu nista uradili povodom tih kombajna. 191 je konkretno mogao da bude sa klimom u grejanjem (Webasto) ali Steva nema nista od toga a nema ni monitoring. Agrodetvan je ceski modernizovani 171 koji ima sve sto treba da ima i nista ne kaska za zvucnim imenima. Nije cena tajna, bila je zamena u pitanju za kamionsku prikolicu. Kombajn je nekompletan i nema heder, zato je i bila ta cena +- oko 2500. Prvi napravljeni primerak je 1989. godiste i ponovo je kod nas u selu kod jednog derana koji ih ima 2 komada.

Kruzila je davno prica da je uradjeno par probnih modela 192 s kabinom koja je imala zaobljeno staklo naprijed slicno kao danas JD kombajni. To sve u danjoj suradnji s dronningborgom kao sto su radili DANIA-ZMAJ kombajne. Dal ti kombajni zbilja postoje ili ne, ne bih znao ali ZMAJ je krenuo u dobrom smjeru sto se modernizacije kombajna tice samo eto, politika nije dala. Sjecam se da je bilo price da su bili farbani u neku zelenu boju.

Oni su navodno sve imali kao i dronningborg na ekranu prikazano (gubitci zrna, okretaji odredjenih osovina, opterecenje na odredjenim osovinama, temperature i pritisci tekucina i tome slicno)

Kazem to sam cuo kao pricu i daaavnih dana se pisalo i po ovom forumu o tome ali koliko se sjecam nista nije definitivno kazano.

Stvarno je steta sto nisu nista uradili povodom tih kombajna. 191 je konkretno mogao da bude sa klimom u grejanjem (Webasto) ali Steva nema nista od toga a nema ni monitoring. Agrodetvan je ceski modernizovani 171 koji ima sve sto treba da ima i nista ne kaska za zvucnim imenima. Nije cena tajna, bila je zamena u pitanju za kamionsku prikolicu. Kombajn je nekompletan i nema heder, zato je i bila ta cena +- oko 2500. Prvi napravljeni primerak je 1989. godiste i ponovo je kod nas u selu kod jednog derana koji ih ima 2 komada.

Bubu koji su imaju problema sa osovinama slamotresa 170 ili 171

Heder jednostavno nema jer ni prethodni vlasnici nisu dobili kad su ga uzeli pre par godina. Heder imam od 190-ke tako da mi ni ne treba drugi. Veliki Zmajevi nisu imali monitor vec monitoring, uredjaj za rastur i obrtaje glavnih pokretnih elemenata. Postoji jedna fotka uredjaja u onoj brosuri sto sam okacio.

Nisu problem osovine slamotresa ni na jednom od navedenih. Neki kazu da hoce da pukne na 190 i 191 (zbog duzine) ali mislim da je glavni problem pretezanje drvenih lezajeva slamotresa.

Bobo, taj zeleni je Agrodetvan a sa oblom kabinom je da kazem ''restyling'' model. Ima negde slika na forumu a ima i na netu.

Bobo ti koje spominješ rađeni su u Agro Detvanu.Tačnije Zmaj je prodao licencu modela 171 Detvanu i oni su ga radili a taj sa zaobljenom kabinom je njihov poslednji model jer je pređašnji identičan sa 171-com a ovaj je malo modernizovaniji i lepši.

Imam ja taj uredjaj,nekompletan.Prodacu ga za mnogo manie novaca ako je neko zainteresovan.

Nazad
Vrh