Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
to moze da se nazove normalnim tj ko nov.na mom om352a kada je hladan bude oko 5(pola gasa) a kada se ugreje oko 3(pun gas 2000). da li je to ok? jednu sezonu je radio kod mene i izgleda ok.
Sta je ovo, ne razumem??? ''zacepi'' ''cirkulacije'' ''protocan''moze da bude uzrok da su se neki kanali zacepili pa pumpa nabija pritisak jer nema cirkulacije ulja tj nije motor protocan na sva mesta.ali to i nemora da bude...nekazu badava da je sredina zlatna.
- - - - - - - - - -
nije iz n.b. vec iz Curuga tj clana banecurug,zdravo zapeko i zdravo dobro odrzavan kombajn,ima nov odbojni biter,
Hvala ti Vojkane na objasnjenju, iako mi zmajcek vrsi prilicno kvalitetno nije na odmet da se to malo poboljsa pogotovo za jecam, pa ako ti nije tesko daj malo objasnjenja (moze i na pp) kako da to ugradim. jesu li to mali komadici lima za svaku komoru na podbubnju posebno ili je jedan komad lima, zbog ujednacenosti zazora pretpostavljam da se mora ugraditi za vanjske strane podbubnja (suprotno od bubnja), i kako da se postavi, izgleda da se mora otkaciti heder(samo sto sam ga namestio) i valjda preko one gume ispod grla hedera, drugi nacin ne vidim jedino prici nekako sa zadnje strane preko sabire ravni, dali to ne smeta i ne dovodi do zagusenja ako naidje veca zitna masa.Taj lim se koristi prvenstveno za zetvu detelina.Montira se pomocu 3 srafa i ima funkciju da se sto duze zadrzi masa u bubnju i time se bolje omlati detelina koja je poznata po tome da se tesko odvaja od kosuljice.Prilicno se tesko montira i skida.Nemoj da ocekujes previse od ZMAJA,ipak su to modeli iz sedamdesetih godina i tu nije bilo automatizma ni kod zapadnih kombajna tj. to je bilo vreme kada im je ZMAJ bio ravnopravan ako ne po meni i bolji.Inace radio sam detelinu sa i bez podmetaca i ipak je bolje ako se postavi.
Nemas za jecam nekakve potrebe.On se lako odvaja od ljuspe i to niko za zitarice mislim da ne stavlja.Jedino za one kulture koje se tesko odvajaju od kosuljica.Ne mora se otkacinjati heder ali je lakse ako je otkacen,posto se uzasno tesko otkacinja heder na 132-133-135 onda bi bio lud da zbog toga ga otkacinjas.Stavlja se odmah ispog podbubnja-direktno,preko cele sirine podbubnja,znaci jedan je lim za celi podbubanj u tom delu.Poras da otkacis one elemente za drzanje sabirne ravni ispod hedera i tu da proguras podmetac.Dalje izmes 3 srafa M6 od cini mi se 10cm i pritegnes za podbubanj.Znaci guras sraf iz pravca sabirne ravni pa groz podmetac u bubanj i u bubnju da fiksiras za podbubanj,a moze i obrnuto.Valjda sam dobro objasnio.Na zalost nisam nikad slikao kako izgleda namontirano.Hvala ti Vojkane na objasnjenju, iako mi zmajcek vrsi prilicno kvalitetno nije na odmet da se to malo poboljsa pogotovo za jecam, pa ako ti nije tesko daj malo objasnjenja (moze i na pp) kako da to ugradim. jesu li to mali komadici lima za svaku komoru na podbubnju posebno ili je jedan komad lima, zbog ujednacenosti zazora pretpostavljam da se mora ugraditi za vanjske strane podbubnja (suprotno od bubnja), i kako da se postavi, izgleda da se mora otkaciti heder(samo sto sam ga namestio) i valjda preko one gume ispod grla hedera, drugi nacin ne vidim jedino prici nekako sa zadnje strane preko sabire ravni, dali to ne smeta i ne dovodi do zagusenja ako naidje veca zitna masa.
Da budem iskren takvo blokiranje podbubnja nisam video do sada, radite li ljudi vi to ili da se ne zajeb... sa tim i da ne cepkam?
pozdrav
Mogu ja da slikam kako izgledaju ti limovi na podbubnju ali na 142-ci ako nekog zanima.