ZMAJ kombajni

Evo jednog snimka zmaja 170 u zetvi ove godine sa seckom firme Vektor iz Beceja.
I jedna slika:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Evo i mog Zmaja u akciji:

Drugar je vozio dok sam ja isao po prikolice. Da sam mogao vitla jos da ubrzam, terali bi brze a posto sam imao psenice toliko da za jedan dan odradim i izduvam kombajn, ostaje mi da brzinu vitla resim do soje.

Ne znam, to smo skontali tek kad smo dosli na njivu i kad je kombajn poceo da guta posto je bio malo zardjan pa je trebalo vremena da se oriba. Moguce je cak da i brze spojnice nisu ispravne.

I našem je trebalo vremena da počne da guta iako su heder i ulazno grlo jesenas namazani prerađenim uljem.Dešavalo nam se prošle godine u soji da vitlo hoće da zastaje dok u pšenici nema nikakvih problema.

Dok sam ja isao po prikolice, dva drugara su preko pola kj raznog korova blizu moje njive na ledini pokosili da bi krenula masa kako treba jer bas nije htelo da guta. Kombajn nije radio od soje 2010. godine i bilo je namazan i garaziran do skoro ali eto opet se od silne vlage u jesen i zimu malo rdje uhvatilo. Ispitacu ceo sistem pa cu otkriti sta se desava sa vitlom.

Matiću proveri da li su ti španeri dobro okrenuti na vitlima.

Bubu mašina proradila, svaka čast, za soju ti i netreba neka brzina vitli mada treba videti zbog čega ne vunkcionišu.

Ne mora da znaci, mozda je i do pumpe a mozda je cak i do regulacionog ventila. Ja cu poceti od prostijih delova pa dokle stignem..

Hvala Sale, uz minimalan ulog je kombajn odradio sta je imao. Sad sledi detaljan pregled jos jedared, sredjivanje nanovo otkrivenih nedostataka i montaza mnogooo radnih farova uz najverovatnije kompletnu novu elektro instalaciju i jaci alternator.

To mi pita i moj elektricar. Sta da ti kazem, vrlo cesto mi se desilo da po 2-3 sata ostanem po mraku na njivi i radim dokle moze da se radi a volim kada se sve vidi nocu zato i na traktorima imam toliko rasvete.

Bubu sumnjam da je kod mene hidro motor u pitanju ne kod vas.Nismo se dobro razumeli.Merili smo pritisak pumpe i daje 190 bara što je dobro i isključena je mogućnost da je ona u pitanju.Svejedno dok ide ne diram ništa.

Gospodine Matiću sačekajte malo da dodjem do Srema pa ćemo rešiti i taj problam, ali samo ako obezbedite airbegove.

Neću da ugradim na kombajn nego da odmorim ruke jer su mi pokidani nervi pa prija malo opuštanja.

Nazad
Vrh