@darko
nestizem sa fotkama,cim stignem okacicu,znaci ovako,ja sam napravio tri senzora,jedan na slamotres osovini zadnjoj sa leve strane pored sanduka alata,jedan na ovrsenu masu gore na bunkeru gde je onaj mali lanac sto tera spiralu ubacivanja mase u bunker,i na povratnu masu na lancanik spirale sto vraca masu u dob,ono sto me je pokrenulo da to napravim je suncokret,dosta ga radim a u njemu imam najvise problema na povratnoj masi,dogodi se da zaglavi stap suncokreta pri okretanju a nekad i u radu i padne lanac,ti naravno u kabini pojma nemas a on pocne u bunker da ubacuje plevu i ostala sranja,pa zagusi,pa rasipa,katasrofa,jednom sam cak ceo bunker ponovo provejavao kroz kombaj,musterija kad je videla bila ljuta i ajmo kablanje,e tad mi pukao film i angazujem jednog kolegu elektronicara koji mi je napravio da kazem kompjuter koji to sve ocitava a ja sam sam to pospajao,imam alarm zujalicu i tri lampice,znaci 1.levi apcug 2. desni apcug 3. slamotre,ima prekidac na kojem to ukljucujem da neradi prilikom transporta,pre pustanja vrsalice u rad ukljucim taj uredjaj sve lampice se popale zatim ukljucim vrsalicu i one se pogase,cim nesto stane istog trenutka se upali lampica koja je to regisrovala i zujalica koja javi u slucaju da neprimetis lampicu na vreme,tako da samo se zaustavim namontiram lanac i teraj bez ikakvog zagusenja,nisam hteo vise senzora jer mi je tri dosta,ako pukne kajs od grla stace i heder a to vidis golim ocima,ako pukne kajs vetra popalice se sve tri jer taj remen tera sve apcuge i sabirnu i slamotrese,za kajs dob biter imam sat obrtaja tako da vise i netreba,evo kako izgleda taj senzor bezkontaktni,kad stignem bice i slika