danger
Član
kao sto je vec neko reko verovatno hladnjak prljav,ja sam moj motor radio 2003 i tada sam stavio nov hladnjak jer mi je stari vec bio krpljen i dosta celija zatvoreno pa je malko zekio ali nije isao preko 85-90 a sada plafon 70 i to oko 2-3h kad je napolju preko 40 stepeni a u kukuruzu plafon 60-65,to je provereno jer imam dva sata u kabini i svake godine ih kontrolisem u kuvalu za kafu uz naravno nov sat i pratim da li jednako pokazuju jer me je 2000god sat zezno i nije pokazivao dobro dok ja nisam shvatio da laze ali na vreme,ako tebi pokazuje i 90 i jace to nije dobro jer je u motoru vec verovatno 100 i jace jer svi satovi pokazuju temperaturu vode koja je ohladjena u hladnjaku i ulazi u glavu motora i tek tada sat ocita temperaturu ali ohladjene vode,ili nesto resi ili sipaj antifriz jer on kljuca preko 125 stepeni zavisno od gustine ili minusa,sto manji minus pre kljuca,najbolje oko -25 ali to nije resenje,kako ti motor radi? jel sapce i prede ili babrlja na auspuh,ako babrlja moze isto da se greje motor jer neravnomerno radi,ili pogledaj palenje,ako je dobro i stoji na oznaki ili zarezu nosi pumpu na servis ako neradi lepo jer inace retko koji zmaj radi tecno,pretezno skevcu u aspuh sto utice na prregrevanje motora,manjak snage i vecu potrosnju