Zmaj 143 Opšta tema.

Hvala kolege na savetima.Poslušaću vaše savete.Promenio sam proizvođača i uzeo novu danas.Ugrađena je.Sutra štelujemo drvene ležajeve ipalimo.A i tera se pa atarskim putevima,stalno neka žurba.Ali moram da se navikavam,jer za drugo nema.Živi bili.:ppozdrav:
 
E stvarno svaka mu cast za ideju, kako se samo toga dosetio ::svaka cast::
ja sa mojim osovinama kad predjem 150kj , odbrojavam lance do pucanja, uglavnom zadnja, i to pukne do 200-g lanca, menjao sam proizvodjace, manje vise isto, nisam nasao stare da stavim, takodje nisam menjao u paru a trebalo bi
 
Više mi se sviđa ova ideja,nego skraćivati postojeće slamotrese.Ima zašto je fabrika propisala ovu dužinu. Uzeću je u razmatranje.
 
Ja bih rekao da je on jer sam ga video pre nekako između vas i Kraljevaca u M.F traktoru ali ne poznajem čoveka pa da ne lupetam.
 
One okrugle krajeve što si pikovao sa aparatom, bolje poseci, lakše udje korpa. I kasnije ih ubaciš kroz vratanca kad stavljas bolcnu. A posto vidim da muku mučis i sa blindama, napravi neke belege, dal sa brusilicom zaseci, ili kirnerom udariti oznaku na blindi, i na delu doba gde ide. Za svaku na različitom mestu, tj da se podudaraju tacke/ili crte.
 
Aaa nisam njih peckao,razdvojila se korpa gore na onim listicima gde prolazi bolcna kojoj se steluje gornji zazor korpe pa se malo rasirilo. To sam stegom navukao i pecnuo. Daa,ima 4 blinde koje zezaju,ali svake godine po jedna dobije malo siru rupu bijaksom pa odgovara. A nisam se setio da kirnerisem...

Jeste Maticu to je on! Lako ih je prepoznati. Pogotovo ako idu sve tri generacije u koloni sa traktorima (poredjani po velicini traktora i rasporedjeni po starini) :D
 
Tesko je to reci sa slike,ali jedino sto sam primetio da je lanac u grlu naspanovan do kraja sto znaci da je za zamenu. A ovako deluje ocuvano.
 
Kolege kako rešiti problem na Z-143 ? Na kukuruzu Dkc 5068 sporo mi izbacuje masu sa slamotresa, a obrtaje su uredu, čim pređem na drugi hibrid sve radi normalno. Pogotovo mi se to dešava čim doće i mala nizbrdica.
 
Nazad
Vrh