Zimsko oranje 2009

Cijeli dan po ataru orao bašče sa ljutom pilom. Odozgo je malo balavo i neide bez blokade, no lijepo se rasipa i slaže.

@Bećarina pusta
Svaka cast za brazdu! Prava ko strela, cista ko suza! :D

@Jugos: Ma imam termostat (82 C)u motoru no svejedno se motor neugrije kako treba pa onda stavim vreću da temperatura bude uvijek u zelenom i kako pomalo zagrijava tako pomalo skupljam vreću. Drugačije motor radi kad je temperatura kako treba.

@Dragan18: Ma nije pravac problem ni na dugim njivama. :D Kad se sve dobro uštima to mora da ide ko pod špagom. Nevolim kad su brazde grbave, muka mi je kad vidim kad ljudi oru, a brazde koda je ćuko pišo u hodu. :nono:

@Kombajner: Ima slika na forumu, no stavit ću opet. Ova uslikana prošle godine. OLT Posavac 1x16" Y baza. Ore nemilo.

ma ferdja je za dve male brazde,sa jednom kad ores,ubijes se,ja sa njim samo bastu orem a rakovica ostalo sama

ferdza nije za dve male brazde,imao sam ga i orao sam sa njim sa 755.2 plugom ,moze da gari a nemoze da ore duboko! vise puta mi je prokuvao oruci sa dve brazde na 25 cm

Ima i manji imt plug za njega,neki starije proizvodnje,ne znam koja je oznaka ima moj drug,25 ladno ore sa njim,bez problema

Dragan18 je napisao(la):
ferdza nije za dve male brazde,imao sam ga i orao sam sa njim sa 755.2 plugom ,moze da gari a nemoze da ore duboko! vise puta mi je prokuvao oruci sa dve brazde na 25 cm
:nono: zavisi koja zemlja se ore negde mogu do grede negde muka ziva ,kombinacija imt 539 i 755.2

Nazad
Vrh