Zatvaranje zimske brazde

Danas probao,malo je vlažnije,al ajd da se uradi pre kiše što najavljuju.
Sutra nastavak.
25psh0g.jpg

Jutros bio da spremim za lucerku jednu parcelu. Velika vecina oranja su netaknuta. Samo ja i jos dvojica smo izgleda zatvarali oranja ranije. A super su uslovi za rad. Prosto me vuce da razbacam vestak i da obavim pripremu sad za setvu. Ali strah me je da ne bude previse rano da ceka pripremljeno pocetak setve kukuruza.
Sutra idem spremiti za lucerku,ranije zatvoreno oranje,sad cu jos 2x teskom drljacom i odmah sejem,popodne druga prihrana psenice i odmah od nedelje krecem da spremam za kukuruz,ima i kod mene korova,ali ici ce total odmah nakon setve....Ostalo je desetak dana do 1. aprila,a tad ce i setva krenuti:ppozdrav:

Ja sam danas takodje krenuo u zatvaranje brazde.Mogu slobodno reci da nikad gore nije bilo.Kao da je prolecno oranje.Od ovih silnih kisa zemlja slegla i opicilo sunce i zabetoniralo...Grudve malo manje od pesnice.Strasno a,terao dublje,a plice isto!Valjda ce najavljena kisa malo da ih pocepa.

Ljudi, sta da radim sa parcelama koje sam tanjirao u jesen?
Iz jednog prohoda se lepo napravi za setvu. Da li sada da spremim i ostavim tako do serve? Ali planiram te parcele da sejem sredinom aprila. Ili da predjem sada drljacom, pa pred setvu jos jednom?

A sta cu sa Ureom? Rano je da je bacim od sada?

Pa i nije rano, ja sam prosle godine bacao u ovo vreme pred zatvaranje brazde. Nista mu nije falilo kasnije.

Ja cu vrlo verovatno sutra razbacati djubrivo, pa pripremam polako u nedelju i ponedeljak i nek stoji do setve. Valjda ce moci da se seje u prvoj polovini aprila, gledao prognozu najavljuju toplije vreme.

Nazad
Vrh