Zatvaranje zimske brazde

Da li je rano za bacanje djubriva za pred setvu odma posle ravnanja? Najavljuju kise od nedelje, pa reko taman ce da se rastopi a i jedan posao manje...

282htnt.jpg

2vk1bip.jpg

Ko ima veliki rasturivac i tezi traktor valjalo bi da ima duple tockove,normalno i za pripremu,ko to nije video i radio sa tim ne zna koliko to znaci...ja sam danas i na oranja bacao,nisam smeo da punim rasturivac jako je mekano.

Mozes i jos toliko,samo kramponi ima da se vide.Ja sam poceo sa 1300kg pa sam smanjio na 700kg,u trag moze zec leci.

Jutros bio da spremim za lucerku jednu parcelu. Velika vecina oranja su netaknuta. Samo ja i jos dvojica smo izgleda zatvarali oranja ranije. A super su uslovi za rad. Prosto me vuce da razbacam vestak i da obavim pripremu sad za setvu. Ali strah me je da ne bude previse rano da ceka pripremljeno pocetak setve kukuruza.

Poslednja izmena:
Po meni ovo je vec kasno za prvu pripremu.Ono sto sam radio u februaru pre kisa bice pravo.Taman ce i druga tura korova biti u poniku kad budem radio zavrsni prolaz.

Ovo sto sam spremio za lucerku izgleda odlicno, uradio sam jedan krug i na jednoj parceli za kukuruz koja mi je bila usput. A prvi prohod je bio pre 20 dana i ima pomalo korova. E sad mene je strah ako bude jace kise da ne napravi pokoricu na zemljistima na kojima je to moguce. A i da ne izadje previse korova pa da ne zasmeta u setvi. A posle bi to lako resio prilikom prskanja na crno.

Mene kopka da makar bacim gnjoivo sad pred kišu bez zatvaranja jer i ovako se sasulo ko ludo.Šta mislite bi li valjalo.Najavljuju u sa malo u srijedu kod mene 27 litara pa da ga malo spusti.

Danasnja akcija ide dosta lepo ali i dosta mekano u pitanju je bilo strnjiste!
Zekonja ide ko pravi sutra ostalo jos 23kj da se odradi i gotovo sa zatvaranjem za ovu godinu!

Nazad
Vrh