Zatvaranje zimske brazde

Ovo je od pre 7-8 dana.Malo je važnije bilo.
Nešto spremacem nešto drljacom,radi probe.
28297ea88fc8b4a5aff0caa2a4873a6c.jpg
bde97d4df9bc9474c635ddd3a6673c0e.jpg
3342fc281c89b983308f1c7aa28c004f.jpg
d0635eea48063386bec449f23105cc59.jpg
d9ea14a5b122e9ac26f4567a8e31d15c.jpg

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Danas izlazio da gledam kod nas mokro i to dobro, al našao se i jedan stručnjak da pravi pistu:osmeh:

Ljudi, kod mene na parcelama koje sam zatvrao u jesen, bas ima dosta korova trenutno, cak ima i sirokolisnih.
Dajte neki savet, ovi sa naseg kraja kazu da predjem tanjiracom, ja ipak ne bih sa njom.

U jesen poorite zemlju i ne idite u njivu dok se za to ne steknu usjevi...

Sad se zajebavaj s korovima kad si htio biti vrijedan odmah u jesen ;)

Moći će prehranjivati , zabelilo se i danas odgore prokopao malo rukom i na 2-3cm se lepi zemlja na prste nije još za gaženje,za vikend ako ne padne mislim da će komotno moći.

Ljudi, kod mene na parcelama koje sam zatvrao u jesen, bas ima dosta korova trenutno, cak ima i sirokolisnih.
Dajte neki savet, ovi sa naseg kraja kazu da predjem tanjiracom, ja ipak ne bih sa njom.
Najbolje nadji nadnicare da iseku travu sa motikama:osmeh:
Opusti se i radi kako ti je rekao mindjusar.Par godina finisiram rano i namerno provociram travu da nikne sto pre,posle setve 1.5-2 l totala po kj i tako ustedim skoro pola doze skupe hemije.

Čini mi se da je ponekad bolje ići sa drljačom nego setvospremačem,nekako mi lepše izgleda!

Trebaosi malo skratiti topling poznaju se tragovi.
Mico kako su mi "bosisti" ustelovali traktor jedva je i trokrilnu drljacu sa rotorima i ovako vukao.Gasio se pod njom.Setvospremacem sam jedva nešto spremio zbog probe.Kasnije sam sam stelovao traktor i sad ide kako treba.
A to za tragove zatrpace ih spremac u predsetvenoj pripremi.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Krenem ja danas malo u obilazak parcela i provozoam sam do jedne njive koju sam prvu uzorao negde krajem oktobra i nisam bio na njoj od kako sam uzorao. E sad tu je bila strnjika nadjubrena stajnjakom i ugarena,posle toga je islo duboko. Kad sam stigao imao sam sta i videti,za malo me slog nije sterfio. Ona zelena od trave i zita kao da je posejano,a tek sto se izbokorilo,semensko mu nije ravno. Sad cekam priliku da dejstvujem sa totalom,jer ce setvospremac biti totalno nemocan.

Krenem ja danas malo u obilazak parcela i provozoam sam do jedne njive koju sam prvu uzorao negde krajem oktobra i nisam bio na njoj od kako sam uzorao. E sad tu je bila strnjika nadjubrena stajnjakom i ugarena,posle toga je islo duboko. Kad sam stigao imao sam sta i videti,za malo me slog nije sterfio. Ona zelena od trave i zita kao da je posejano,a tek sto se izbokorilo,semensko mu nije ravno. Sad cekam priliku da dejstvujem sa totalom,jer ce setvospremac biti totalno nemocan.
Bolje Sekator i Falcon,a mozes dodati i ureu u prskalicu
Hehe salim se malo

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Kao sto rece Nikola, da si to jesenas istanjirao, sigurno sada ne bi imao problema. Tako sam ja jednom, propustio tanjiranje, kad u prolece trave koliko hoces, najvise misjakinje.Buduci da u narednom periodu javljaju padavine,trava ce samo da gura, prva prilika i neki laksi traktor sa totalom.

Ja cu za tri dana da prodjem spremacem ako prosusi neku njivu trava brucala valjda ce ga pacije pocupati,a ostalo teskom drljacom zatvaramo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh