Zatvaranje zimske brazde

Kad radite sa teskim ili polu teskim drljacama dali spustite ram da non-stop stiska ram sa klinovima i poluge na traktoru jel stavljate u fiksne ili slicovane rupe?

Ja imam tesku i kad spustis da ram pritisne onda traktor najebe jako.Mora malo da mrdaju pole od drljace po meni

Nikola,ovo tvoje lepše izgleda nego kod nekog jesenje oranje.Vidi se od kako si obrijao onu sedu bradu,mnogo ti bolje ide ova poljoprivreda.

И код мене је радио спремач са микс роторима, флах напред назад жучани....сад ми жао да терам још једаред онај мој комби како се то лепо спремило...зима је одрадила своје ове године...

I ja danas kao poceo..nesto stidljivo..ide lepo..nego sto iza nekog spremaca bude lepo ravno a iza nekog se poznaju brazdice od s opruga?

Ne znam kako, ali meni je Rau 2.8 sa jednim rotorom uvek ostavljao brazdice, iako sam ga vukao sa Rusom 52 u 7. brzini, a to je verujem oko 13-15 km/h. Dubina spremanja oko 6 cm.

577_zpsmfvdcnlv.jpg

I ja sam danas malo drljačio. :osmeh:

Ono kod kruznog toka to je lepo uradjeno,a Joca sto je radio je nakaza.Sutra sam u tvom kraju

Ja sam lepse orao..on je cekao novu godinu,prvog i drugog je orao pa je oranje bilo katastrofa..njegov recimo danas na mojoj njivi uragio jedan krug,ispalo ravnije nego sto sam ja drkeljisao sa onim skakavcem..

Nazad
Vrh