Zatvaranje zimske brazde

P ašta ste onda radili ? Nisam sigurno mjerodavan pošto nijedna zemlja ovde nije ni slična toj tvojoj , ali čini mi se da je na lijevoj strani slike ista ako ne i sitnija i ravnija nego na desnoj ??

Sa leve strane je komsijina njiva, mislim da je komsija isto ovo uradio ali mnogo ranije...

Ja sam juče radio uslužno zatvaranje zimske brazde.Na tim parcelama smo mi i orali pa je dosta bilo lepo i ravno.Međutim udarila gorušica katastrofa.Na spremaču sam imao namontirane one široke motike od 115mm.Pored mene je radio jedan veliki traktor sa velikim spremačem sa običnim kopljima.Kod njega se više gorušice i ostale trave provuče nego što je uništi.Kod mene nisam našao(ka ni on)da je ijedna ostala ne isečena ili isčupana. Te široke motke preklapaju celu širinu sremača i svaka preklapa susedne.Ima 40 kom x115mm=4600mm a spremač je 4m.Malo se teže vuče ali je posao daleko bolji.

Kod mene ima po koja trava i to na arendama novim,al nista strasno,nesto ce drljaca iscupati,nesto ce ostati,al nema veze,dobice total sa dubinskim prskanjem.

Nije napisao sa cime ce da mesa, neki od preparata smanjuju dejstvo totala ,a ako su nepovoljni vremenski uslovi kombinacija moze biti i fitotoksicna...

Moze i to,al samo u kuruzu,za ostale useve nije preporucljivo,hoce da ostavi blagi "fil" po povrsini zemlje,pa se biljka prilikom nicanja ocese i onda boluje.

Današnja rabota :)
photo0129.jpg
[/IMG]

Kod vas nije bilo mnogo kise ?? Ovde nece moci da se radi jos 4-5 dana minimum, bas je natopilo zemlju

Nazad
Vrh